Piţurcă ar fi primit 2 milioane de euro pentru calificarea U Craiova în grupele Ligii Campionilor

Antrenorul Victor Piţurcă ar fi primit un bonus de 2 milioane de euro pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor şi 200.000 de euro pentru câştigarea titlului cu Universitatea Craiova, conform contractului dintre cele două părţi, publicat de site-ul www.oradedolj.ro.

227 afișări
Imaginea articolului Piţurcă ar fi primit 2 milioane de euro pentru calificarea U Craiova în grupele Ligii Campionilor

Victor Piţurcă (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Salariul de bază lunar net era de 50.000 de euro, iar Universitatea Craiova era obligată să îi achite tehnicianului o indemnizaţie de instalare în valoare de 1,8 milioane de euro până la data de 1 martie 2011. "Angajatorul va plăti această indemnizaţie şi în situaţia în care prezentul va înceta indiferent de cauza sau momentul încetării", se menţionează în contract, potrivit www.oradedolj.ro.

Printre alte bonusuri, Victor Piţurcă ar fi primit 50.000 euro net pentru câştigarea Cupei României, precum şi primă de joc dublă faţă de prima de joc a unui jucător titular.

Conform contractului, Victor Piţurcă ar fi trebuit să primească 5 milioane de euro net dacă era demis. Aceeaşi sumă trebuia achitată însă şi de tehnician dacă îşi înainta demisia din "alte motive decât cele prevăzute la Art. M (Drepturi şi obligaţii ale părţilor)".

În document se menţionează că în perioada 15-30 mai a anilor 2013, 2014 şi 2015 atât antrenorul cât şi clubul Universitatea Craiova puteau rezilia unilateral contractul fără niciun fel de pretenţii financiare din partea celeilalte părţi.

Contractul înregistrat la FRF în 29 septembrie 2010 îi acorda lui Victor Piţurcă mai multe drepturi. Printre acestea se numără:

- dreptul de a conduce toate departamentele societăţii comerciale în ceea ce priveşte activitatea sportivă şi toate echipele clubului;

- dreptul de a reprezenta cu puteri depline activitatea sportivă a SC Fotbal Club U Craiova SA fără a fi necesară încuviinţarea prealabilă sau ratificarea de către unul dintre organele de conducere ale societăţii la încheierea următoarelor acte: angajarea şi concedierea oricărei persoane din cadrul clubului inclusiv persoane care ocupă funcţii de conducere precum preşedinte sau director, transferul oricărui jucător în co-semnătura finanţatorului Adrian Mititelu, încheierea, rezilierea şi negocierea contractelor de muncă, negocierea şi semnarea în numele societăţii a contractelor de publicitate şi a celor cu furnizorii de echipament sportiv, reprezentarea clubului şi deţinerea de specimen de semnătură alături de directorul general Adrian Mititelu în relaţia cu FRF, LPF, UEFA şi FIFA;

- dreptul de a sta numai pe banca tehnică a echipei de seniori a clubului;

- dreptul de a alege locul cantonamentelor şi cazarea echipei;

- în fiecare sezon, acţionarii societăţii vor asigura salariatului un buget de 5 milioane de euro, care exclude sumele provenite din drepturile TV, publicitate, reclamă, vânzarea biletelor, bonusurile venite din partea FRF, LPF, UEFA sau FIFA şi din alte activităţi comerciale. Salariatul va hotărî exclusiv modul de administrare al acestui buget şi niciuna dintre sumele de mai sus nu va putea fi folosită fără acordul scris al salariatului;

- la data de 1 martie 2011, angajatorul se obligă să îşi achite toate datoriile restante către bugetul statului şi terţi;

- niciun acţionar sau administrator al societăţii nu va putea lua o decizie legată de activitatea sportivă a clubului fără acordul scris al salariatului;

- salariatul va beneficia de 5 la sută din indemnizaţia netă de transfer a fiecărui jucător în ţară sau străinătate;

- în cazul în care oricare din drepturile de mai sus va fi încălcat, angajatorul va plăti salariatului daune-interese în valoare de 5 milioane euro net iar salariatul va avea dreptul de a rezilia unilateral contractul fără niciun fel de sancţiuni.

În contract se specifică la capitolul "Durata muncii" că "programul de lucru este complex şi este stabilit de salariat (n.r. - Victor Piţurcă)".

Victor Piţurcă a fost dat afară de la Universitatea Craiova la 11 ianuarie. Consiliul de Administraţie al grupării oltene a decis, în 9 februarie, să-i rezilieze contractul de muncă managerului general Victor Piţurcă, pentru abateri disciplinare. Piţurcă s-a adresat comisiilor federale cerându-şi drepturile financiare prevăzute în contract.

Ultima instanţă pe linie sportivă din România, Comisia de Recurs a FRF, a menţinut decizia Camerei Naţională de Soluţionare a Litigiilor prin care gruparea olteană este obligată să îi achite lui tehnicianului Victor Piţurcă suma de aproape 7 milioane de euro pentru rezilierea unilaterală a contractului (5 milioane de euro clauza, 1,8 milioane de euro prima de instalare plus salariile neachitate).

Tehnicianul solicitase daune în valoare de 12 milioane de euro în urma demiterii sale de la Universitatea Craiova, însă membrii Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor i-au admis doar în parte cererea. Astfel, Comisia a decis că Universitatea Craiova trebuie să îi achite lui Victor Piţurcă cinci milioane de euro net cu titlul de daune interese, 1,8 milioane de euro net cu titlul de indemnizaţie instalare neplătită la momentul respectiv şi 164.893 de euro net drepturi salariale restante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici