Piţurcă: Craiova poate deveni capitala fotbalului românesc în câţiva ani

Managerul echipei Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că oraşul în care evoluează echipa sa ar putea deveni, în câţiva ani, capitala fotbalului românesc.

19 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Craiova poate deveni capitala fotbalului românesc în câţiva ani

Piţurcă: Craiova poate deveni capitala fotbalului românesc în câţiva ani (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Acum începem să devenim şi noi o forţă, forţa noastră este publicul. Craiova poate deveni capitala fotbalului românesc în câţiva ani, pentru că această echipă mereu a avut ceva aparte. Cea mai iubită echipă din România este Steaua, iar pe locul al doilea este Craiova, avem aproape patru milioane de susţinători. Pot spune că după ce am venit la Craiova, mulţi stelişti au spus că de acum ţin cu Universitatea Craiova. Şi suporteri simpli şi oameni cu bani. Din primul moment în care am venit la Craiova m-am gândit la cupele europene", a spus Piţurcă.

Managerul echipei craiovene a precizat că valoarea echipelor din fruntea clasamentului Ligii I nu-l sperie şi îi dă speranţă că şi formaţia sa poate să urce în clasament. "Chiar dacă ocupă primul loc, nici Oţelul Galaţi nu este o echipă de speriat. Nicio echipă nu este specială, iar asta îmi dă speranţe că putem ajunge şi noi sus. Craiova nu poate emite încă pretenţii la titlu, e diferenţă prea mare între noi şi Oţelul sau Timişoara. Nu cred că Universitatea este echipa momentului, Galaţi sau Timişoara, echipele de pe primele locuri, sunt echipele momentului", a adăugat tehnicianul.

Victor Piţurcă a afirmat că o victorie în partida următoare, pe teren propriu cu FC Vaslui, i-ar oferi mai multe şanse echipei sale de a trece în prima parte a clasamentului: "Prime speciale vom primi probabil când vom fi pe locul al treilea. Ce mă bucură este faptul că, după o perioadă destul de lungă, suntem pe plus în clasamentul adevărului. Nu putem să ne bucurăm prea mult pentru că urmează meciul cu Vaslui, o echipă în revenire de formă. Sper să depăşim acest meci cu o victorie, ceea ce ne-ar instala la mijlocul clasamentului cu reale perspective de a ajunge în prima parte a clasamentului".

Piţurcă a mai spus că atacantul Florin Costea, revenit după o accidentare gravă, va ajunge abia anul viitor la valoarea sa din trecut. "Nu am avut probleme deosebite după meciul cu Braşov, doar Stoianof, care a avut o luxaţie. Probabil va reveni Mihai Costea, iar Florin este şi el bine, dar va mai trece o mică perioadă până va putea juca. El abia de la anul va fi apt din toate punctele de vedere şi va ajunge la valoarea din trecut. Nu voi forţa cu el", a declarat managerul Craiovei.

Partida Universitatea Craiova - FC Vaslui, din etapa a XII-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 20.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici