Piţurcă: Dacă nu alocam bani în anumite momente, activitatea la U.Craiova nu mai putea fi continuată

Fostul manager general al Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a declarat că dacă nu ar fi alocat el bani în anumite momente, activitatea nu mai putea fi continuată la gruparea craioveană, care i-a desfăcut contractul de muncă în această săptămână, informează prosport.ro.

10 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Dacă nu alocam bani în anumite momente, activitatea la U.Craiova nu mai putea fi continuată

Piţurcă: Dacă nu alocam bani în anumite momente, activitatea la U.Craiova nu mai putea fi continuată (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Dacă eu nu alocam bani în anumite momente, activitatea la club nu mai putea fi continuată. Când am venit eu la echipă nu avea niciun leu. Îşi făcea viaţa din banii de după fiecare meciuri. Nici nu ştiţi de câte ori i-am trimis bani pentru că se plângea că nu mai are nimic. El tot încearcă să ducă acest caz pe codul muncii, undeva pe la tribunale, dar acest lucru pot să-l fac numai eu. După ce comisiile federale vor da verdictul, atunci vom vedea ce va fi. Nu mă interesează ce debitează acest om. Să mai facă vrea cinci sute de pagini! Comisiile nu vor accepta să judece şi, dacă vor accepta să judece comisiile, vor fi nişte bandiţi, nişte escroci şi o să îi ducă Mititelu la Parchet. Să vedeţi ce le face Mititelu, o să îi nenorocească pe toţi... Mititelu se întreţinea din banii de la meciuri. I-am interzis să ia aceşti bani. Îi luam pentru salariile jucătorilor. Dacă rămâneau mai mult de jumătate de ora în cont, aceşti bani se duceau la Fisc", a spus Piţurcă, duminică, la Gsp tv.

Victor Piţurcă a precizat că finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, poate să facă şi 500 de documente, pentru că nu va avea dreptate. "Aceste acuze şi ceea ce încearcă Mititelu acum sunt frecţie la un picior de lemn. Mititelu trebuia să găsească aceste acuze, cu astea se ocupă. Tot ce a făcut el în viaţa lui a făcut cu astfel de lucruri. Nu a muncit, a împrumutat nişte bani, a cumpărat nişte terenuri şi a ajuns patronul Universităţii. În trei luni de zile eu sunt de vină că au plecat jucătorii, că trebuia să îi plătesc eu de la mama de acasă? Vedeţi unde a ajuns acest club de când a preluat el echipa! Acum se apre că eu sunt de vină pentru tot. De când trebuia să aduc eu bani de acasă pentru jucători? El nu are niciun contract care să demonstreze că eu trebuia să împrumut clubul. Doar am dat bani de la mine, fără niciun document", a adăugat Piţurcă.

Clubul Universitatea Craiova a publicat, sâmbătă, pe site-ul oficial, decizia din 9 februarie a Consiliului de Administraţie al grupării, conform căreia i s-a desfăcut contractul de muncă managerului general Victor Piţurcă.

Universitatea Craiova a motivat decizia prin faptul că Victor Piţurcă a comis abateri disciplinare, cum ar fi: absenţele nemotivate de la locul de muncă, în perioada 7 decembrie 2010 - 11 ianuarie 2010; încălcarea obligaţiei de a dispune efectuarea plăţii drepturilor salariale către jucătorii şi antrenorii echipei, în perioada noiembrie 2010 - decembrie 2011, deşi existau disponibilităţi financiare; încălcarea obligaţiei de fidelitate faţă de angajator, materializată în declaraţiile în presă; nesupravegherea activităţii jucătorilor şi antrenorilor în cantonamente, în perioada 24 septembrie - 7 decembrie 2010. Clubul susţine că Piţurcă a instigat la violenţă şi revoltă şi a adus prejudicii grave de imagine echipei craiovene, prin declaraţiile şi interviurile acordate.

Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data comunicării, la Secţia de Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale a Tribunalului în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul contestatorul, conform art. 284, alin. 2 din Codul Muncii.

În data de 11 ianuarie, Consiliul de Administraţie al Universităţii Craiova a decis suspendarea pe o perioadă nedeterminată a contractului de muncă al lui Victor Piţurcă şi al stafului tehnic al acestuia.

Victor Piţurcă a preluat Universitatea Craiova la sfârşitul lunii august, în etapa a VI-a a Ligii I, în septembrie el semnând un contract pe cinci ani cu gruparea olteană.

Piţurcă şi patronul Adrian Mititelu au avut disensiuni, finanţatorul afirmând că "regretă enorm" că l-a adus la echipă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici