Piţurcă despre penaltiul din meciul cu Urziceni: Arbitrul a fost aproape şi este bine că a greşit

Tehnicianul Victor Piţurcă a declarat, miercuri într-o conferinţă de presă, că este bine că arbitrul Ovidiu Haţegan a greşit la meciul cu Unirea Urziceni, când a acordat eronat un penalti pentru Universitatea Craiova.

14 afișări
Imaginea articolului Piţurcă despre penaltiul din meciul cu Urziceni: Arbitrul a fost aproape şi este bine că a greşit

Piţurcă despre penaltiul din meciul cu Urziceni: Arbitrul a fost aproape şi este bine că a greşit (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Nu am văzut prea bine acea fază la TV, a fost o fază confuză, nu mi s-a părut penalti, arbitrul a fost însă aproape şi dacă a greşit, bine că a greşit. Am abordat meciul mai puţin concentraţi, deoarece cu câteva ore înainte, în loc să se gândească la acest joc, jucătorii au privit tragerea la sorţi a Cupei României şi discutau mai mult de meciul cu Dinamo. Cer ca pe viitor tragerile pentru anumite competiţii să nu se mai facă în ziua unor jocuri. După meciul de la Urziceni au apărut informaţii conform cărora aş fi intrat la pauză peste arbitri la cabine. Este o miciună, niciodată nu am făcut acest gest. Am avut o discuţie într-adevăr, cu centralul, imediat la finalul primei reprize. I-am reproşat că un jucător al gazdelor a stat întins acccidentat mai bine de un minut, chiar în finalul primei părţi şi nu a dat niciun minut de prelungire. A fost singura discuţie", a spus Piţurcă.

Tehnicianul a menţionat că dacă ar fi conducător în fotbalul românesc nu ar permite oficialilor să vorbească de echipa adversă: "Oricum, în România se discută prea mult în presă de acest lucru, emisiunile sportive sunt de cancan, circuri, care plac la o anumită masă de oameni. Cei care apar în aceste emisiuni o fac pentru a-şi crea anumite avantaje. Astfel de emisiuni se făceau în Italia acum 20-25 de ani. Se disecă o fază, chiar dacă este foarte clară şi la final tot nu se ajunge la o concluzie. Dacă aş conduce fotbalul românesc, nu aş permite conducătorilor altor echipe să vorbească de formaţia adversă şi să analizeze fazele altor echipe".

Piţurcă a criticat modul în care se fac tragerile la sorţi în Cupei României. "La meciul de Cupă nu-mi este teamă de Dinamo, am jucat multe meciuri împotriva lor. Totuşi, pornesc cu prima şansă. Stau şi mai bine în clasament, au şi un lot mai valoros şi joacă şi pe teren propriu. Nu m-ar fi interesat cu cine am picat, important era să jucăm la Craiova. Pentru mine, cel mai important meci este însă cel cu Oţelul, vreau cele trei puncte, nu mă puneţi să spun ce aş alege între meciul de cupă şi cel de campionat. Campionatul este foarte important, chiar dacă din cupă se poate ajunge foarte repede în Europa. Oricum sistemul de tragere la sorţi pentru Cupă este unul foarte prost, ce crează avantaje unor echipe. Trebuie dată şanse şi echipelor mici. Trebuie schimbat ceva. Trebuie luat modelul ţărilor de afară. Un astfel de meci, cum jucăm noi în această fază, ar trebui ori tur-retur, ori pe teren neutru. Toate echipele, indiferent de ligă, trebuie băgate într-o singură urnă, aşa cum se întâmplă în alte ţări", a declarat Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici