Piţurcă: Din câte simt eu, nu cred că Ştefan Radu îşi doreşte să revină la naţională

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, că a încercat pe toate căile o "rezolvare a lucrurilor" cu Ştefan Radu, dar în opinia sa jucătorul formaţiei Lazio Roma nu îşi doreşte să revină la echipa naţională, informează digisport.ro.

70 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Din câte simt eu, nu cred că Ştefan Radu îşi doreşte să revină la naţională

Stefan Radu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am decis împreună cu Răzvan Burleanu să meargă el să discute cu Ştefan Radu. Fiind nou, preşedinte la FRF, să meargă să vorbească cu Radu. Deocamdată nu e niciun răspuns. Din câte simt eu, nu cred că îşi doreşte să vină. Dacă n-ar fi o soluţie, nu aş fi fost de acord să meargă preşedintele să discute cu el. E o soluţie foarte bună. Eu am încercat pe toate căile o rezolvare a lucrurilor cu Radu. Nu vreau să cădem în penibil. Nu am nici cel mai mic orgoliu în ceea ce-l priveşte pe Radu Ştefan. Eu am crezut că va avea efect discuţia preşedintelui. Eu cu Radu o să mai discut. E băiat de grup, dar nu vrea să vină", a afirmat Piţurcă la Digi Sport.

Victor Piţurcă a mai spus că fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, "vorbeşte câteodată fără să gândească". "Mircea Sandu mai vorbeşte câteodată şi fără să gândească. Staful tehnic la alte naţionale e mult mai numeros. A mai zis câteodată, la câte o discuţie, dar niciodată n-a fost serios. El avea ceva cu Boldici. S-a accidentat la genunchi şi l-am luat şi pe Tudor. Şi Mircea Sandu venea la cantonamentele naţionalei şi se lua de doctor".

Piţurcă a precizat că nu a avut o discuţie serioasă cu Mircea Sandu, după barajul pentru Cupa Mondială, pierdut în faţa Greciei: "Nu l-am înţeles pe Mircea Sandu şi nici n-am avut o discuţie serioasă cu el, după barajul cu Grecia, pentru că ştiam că nu va mai fi. Nu am vrut să ne certăm, ce a spus după meciurile de baraj mi s-a părut foarte urât. După meciul cu Ungaria, mi-a zis: «Bă, Piţi, nu mai am nevoie de niciun rezultat, după victoria asta». Apoi când ne-am calificat la baraj a zis că nu mai vrea nimic. Apoi a fost foarte urât să zică ce a zis după baraj. Dar Mircea Sandu mereu a vrut să fie în asentimentul presei. Dar la meciurile de baraj, ce s-a întâmplat în Grecia, niciun meci din Liga a treia nu are aşa arbitraj. Gol din ofsaid, 200 de faulturi, a lăsat jocul pentru ei, pentru noi n-a dat nimic... Nu Mircea Sandu îmi făcea mie programul. Nu îmi făcea el programul. Ştiu eu mai bine ce am de făcut. După o experienţă de atâţia ani, ştiu mai bine ce am de făcut".

Referitor la acuzaţiile tehnicianului Stelei, Laurenţiu Reghecampf, care spunea că Piţurcă nu vine la antrenamentele şi meciurile echipelor din Liga I, selecţionerul a spus: "Am fost în Austria, am văzut antrenamentele lui Reghecampf. A fost Florin Marin la toate antrenamentele. Şi domnul Reghecampf, să fi văzut reacţie dacă ne-am fi dus la antrenamentele lui. Dar eu mă duc să văd antrenamente unde am eu nevoie să văd un jucător. Eu, dacă aş fi antrenor de club, nu mi-ar plăcea să vină selecţionerul zi de zi la antrenamentele mele. Oricum ştim tot, ştim tot ce se întâmplă la antrenamentele echipelor de club. Eu nu o să-l atac pe Reghecampf. Când o să-l atac şi eu, o să iasă rău. Mi-am spus punctul de vedere".

Piţurcă susţine că România are o grupă uşoară, dar periculoasă în preliminariile Campionatului European din 2016. "Grupa e accesibilă, dar e periculoasă. Cu grecii, s-a văzut la Bucureşti că am dominat meciul. Finlanda e peste Ungaria, are jucători buni, valoroşi, am văzut meciul lor cu Ungaria. Ungurii sunt imprevizibili, pot face un meci extraordinar, pot să te şi bată. Am avut parametrii fizici mai buni când am analizat, am luat-o româneşte, am văzut casetele, cifrele alea nu au nicio relevanţă. (...) Cei care au fost la echipa naţională sunt şi în momentul ăsta şi mi-aş dori până la primul meci al echipei naţionale să mai apară 5-6 jucători noi. Eu îmi doresc ca Rotariu, Stanciu să joace meci de meci şi să ajungă la un nivel la care să-i pot chema la echipa naţională. Din acest moment, e normal, după doi ani jumătate, echipa să reacţioneze la alt nivel. Eu mă aştept, începând cu meciul cu Argentina, să reacţioneze la alt nivel", a afirmat tehnicianul.

După ce Adrian Mititelu a anunţat retragerea FC Universitatea Craiova din Liga a II-a, Victor Piţurcă a explicat situaţia din perioada în care a lucrat cu patronul Craiovei şi le-a cerut fanilor să susţină CS Universitatea. "Eu cred că în acel moment când am preluat Craiova, mai dura 3-4-5 luni să se menţină pe linia de plutire. Jucătorii erau neplătiţi de 9 luni. M-a costat 1,5 milioane de euro bani cash. A supravieţuit. Apoi a decedat zi de zi. Nu am cum să fiu mulţumit. Eu eram interesat ca Universitatea să-şi continue mersul fotbalistic. Eu am pedalat pe chestia asta şi la preşedinte şi la Dragomir, atunci când au exclus-o. Am fost personal la Mircea Sandu şi l-am rugat şi i-am spus că face o greşeală. Dacă nu se lua atunci această decizie, în maxim o lună avea aceeaşi soartă, erau foarte multe datorii. Eu la CSU mi-am început cariera. Şi Balaci, Boldici. Trebuie să fie asimilată de toţi suporterii. Şi e păcat că nu se întâmplă. Dacă ar fi plecat din liga a patra, CSU, nu era niciun fel de problemă. Cred că dacă va reuşi să promoveze, toţi suporterii vor veni lângă echipă", a declarat Victor Piţurcă.

Piţurcă a explicat că interesul său era revenirea echipei în activitate, la vârf, pentru a-şi recupera banii investiţi. "Problema nu era salariul meu. Eu ştiam că o să am probleme cu Mititelu. N-am fost foarte ager la minte, n-am făcut contractul cum trebuia să-l fac, că am avut încredere în el. Unii suporteri nu mă mai au la suflet. Am pierdut şi banii... Eu sunt păgubit în momentul de faţă, sunt şi târât prin tribunale. Mititelu a reclamat membrii Comitetului Executiv plus Victor Piţurcă. Am fost chemat la DNA, DNA a cercetat, a dat NUP. A făcut Mititelu recurs la Curtea de Apel, judecătorul a dat înapoi tot către DNA, fără nicio justificare. Am o explicaţie, nu pot să o spun, dar la DNA o să spun. Eu m-am bucurat că a revenit Craiova. M-a interesat să joace, să promoveze, ca să-mi scot banii mei", a mai spus selecţionerul.

Victor Piţurcă a negat că sosirea lui Florin Marin pe banca tehnică a echipei Astra Giurgiu ar avea ceva de-a face cu el: "Eu am angajament, n-a existat nicio discuţie cu Astra. Eu am discutat cu domnul Niculae acum trei ani de zile, înainte să preiau naţionala. Nu ne-am înţeles la buget. Voiam un buget, cu un contract de 4-5 ani. De ce veneam la Astra? Să câştig campionatul, să ajung în Liga Campionilor. Aveam nevoie de buget, un lot valoros, să construiesc 4-5 ani de zile. N-a fost un refuz, dar nu ne-am înţeles. (...) Eu cred că, în funcţie de ceea ce are echipa... Astra acum are un lot bun. Dacă vin 5-6 jucători valoroşi, poţi să câştigi campionatul. N-a venit în iarnă cine trebuia. Papp e jucător de echipa naţională. Iorga nu cred că e... Astra are jucători buni, dar nu reacţionează pozitiv pe fază ofensivă, în acest an. Aseară au dominat jocul, dar nu şi-au creat ocazii, n-au marcat gol. Aseară s-a văzut că se joacă scrâşnind din dinţi, aprig... Şansele sunt egale pentru calificarea în semifinalele Cupei. Jucând Astra acasă, presiunea va fi foarte mare. S-ar părea că au un mic avantaj acum, de aceea e presiune mare".

Piţurcă este de părere că Florin Marin îşi dorea mai demult să plece de la echipa naţională, dar nu a îndrăznit să îi spună. "După meciul cu Galaţiul m-a sunat Florin Marin şi mi-a spus: «Piţi, am avut o discuţie cu domnul Niculae, aş vrea să mă ajuţi». I-am spus: «Dacă vrei să pleci, nu e nicio problemă». Apoi m-a sunat domnul Niculae, că să-l las să plece. Dacă termină la Astra, gata, Florin Marin nu se mai întoarce la echipa naţională. Eu cred că Florin Marin îşi dorea mai demult să plece, dar n-a îndrăznit să-mi spună. Am auzit că a mai fost în tratative. Nu ţin pe nimeni cu forţa. Am adus un antrenor care a jucat fundaş, ca Florin Marin. Nu am nimic de-a face cu Astra, nu mă implic absolut deloc, e munca lui Florin Marin", a menţionat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici