Piţurcă după amicalul cu Elveţia: Un rezultat care ne oferă speranţe pentru campania următoare

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, miercuri, după victoria obţinută de România în amicalul cu Elveţia, scor 1-0, că rezultatul înregistrat oferă speranţe pentru o evoluţie care să asigure calificarea "tricolorilor" la Cupa Mondială din 2014.

254 afișări
Imaginea articolului Piţurcă după amicalul cu Elveţia: Un rezultat care ne oferă speranţe pentru campania următoare

Victor Piţurcă (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Este o victorie meritată a echipei României, care cu noutăţi în echipă a reuşit să se impună şi să câştige contra unei formaţii foarte bune. Este un rezultat cere ne dă speranţe, am încredere că putem construi, consolida o echipă bună, care să se poată bate în campania următoare cu şanse bune de calificare", a spus Piţurcă.

Tehnicianul l-a lăudat pe Gheorghe Grozav, care a marcat la debutul său în naţională, dar în acelaşi timp a precizat că este mulţumit de întreaga echipă. "Pe Grozav nu l-am descoperit eu, eu doar l-am chemat la echipa naţională şi l-am introdus în echipă, restul a făcut el. Este meritul lui. Să debutezi în echipa naţională şi să marchezi împotriva Elveţiei nu este puţin. Bravo lui! Căutam un jucător de genul acesta, cu o asemenea personalitate în joc. Eu vreau să felicit toată echipa. Toată echipa a jucat la un nivel ridicat, ăsta a fost motivul pentru care am câştigat. Au fost şi momente mai puţin bune, dar per total sunt mulţumit, şi de defensivă, şi de ofensivă, am avut acţiuni bune, în care am fi putut să mai marcăm. Mai avem nevoie şi de alţi jucători valoroşi, puternici, care dacă ar fi fost astăzi, scorul ar fi putut fi mai mare", a declarat antrenorul.

Victor Piţurcă speră ca accidentarea lui Daniel Niculae să nu fie una serioasă, precizând totodată că nu va chema alt atacant pentru amicalul următor, cu Austria, dacă jucătorul lui AS Monaco nu va putea evolua la Innsbruck: "Mi-a spus că la sfârşit de meci tot timpul are probleme de genul acesta, se încarcă genunchiul şi nu vrea să rişte, de aceea am cerut schimbarea."

Selecţionerul a salutat evoluţia bună a lui Bogdan Lobonţ, pe care îl consideră un exemplu pentru ceilalţi portari din lor. "Lobonţ trebuie să joace la echipa lui de club, măcar la 3-4 meciuri o dată. Însă revenirea lui este benefică pentru ceilalţi portari, e o experienţă pentru ei, au văzut cum a apărat. A apărat excelent, a dat încredere echipei. Lobonţ est un jucător de mare experienţă, de mare valoare şi mă pot baza pe el în campania următoare", a spus Piţurcă.

Întrebat ce părere are de fanul oltean care a intrat pe teren la meciul de la Lucerna, având pe spate scris "Justice for Craiova", Piţurcă a răspuns că nu a fost deranjat de gestul suporterului: "Pentru mine nu a fost neplăcut gestul, este problema suporterului. A intrat pentru că iubeşte o echipă, Universitatea Craiova. Dacă am câştigat, pentru mine gestul acela este neimportant".

Antrenorul echipei naţionale îşi avertizează jucătorii că trebuie să trateze cu aceeaşi seriozitate şi amicalul cu Austria, programat la 5 iunie, la Innsbruck. "Dacă am câştiga şi cu Austria ar fi un rezultat formudabil pentru aceşti copii şi pentru viitorul echipei naţionale. Sper să nu păţim şi noi acelaşi lucru, după o victorie să nu fim conectaţi la meciul cu Austria", a adăugat Victor Piţurcă.

Echipa naţională a României a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Elveţiei, într-un meci amical disputat la Lucerna, în faţa a aproximativ 12.000 de spectatori. Unicul gol al fost marcat de debutantul Gheorghe Grozav, în minutul 56, care a reluat cu capul de la 10 metri un balon centrat de pe partea dreaptă de la Gabriel Torje.

În minutul 6, un suporter român a intrat pe teren purtând un tricou pe care scria "Justice for Craiova". El a fost scos de pe teren după un minut de forţele de ordine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici