Piţurcă: Există şanse să nu mai continui la Universitatea Craiova

Managerul echipei Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că există şanse să nu mai continue din această iarnă la gruparea din Bănie, dacă situaţia financiară nu se va ameliora.

31 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Există şanse să nu mai continui la Universitatea Craiova

Piţurcă: Există şanse să nu mai continui la Universitatea Craiova (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

"Ţin de la început să vă spun că avem mari probleme financiare. Datoriile clubului sunt foarte mari şi nu ştiu cum putem ieşi din această situaţie. Când am venit, am parafat o înţelegere, că situaţia financiară trebuie să fie stabilă. În această iarnă, din păcate, nu este. Am spus de atunci că vreau să mă bat din sezonul viitor la campionat. Asta am promis suporterilor şi vreau să mă ţin de cuvânt. Există şanse să nu mai continui la Universitatea din această iarnă dacă situaţia nu se va ameliora. Când am venit, am venit cu o sumă de bani care nu era a mea, însă am garantat pentru ea. Erau salarii la jucători, la angajaţi ai clubului, neplătite de 7-8 luni. Cel puţin am ameliorat situaţia, însă s-a ajuns din nou la 3-4 luni restante la jucători. În orice moment putem pierde jucătorii gratis. Vă dau exemplul lui Iliev şi Gargorov pe care îi putem pierde, deoarece Adrian Mititelu a spus că nu poate să le achite saliile restante", a afirmat Piţurcă.

Piţurcă a precizat că este foarte greu ca o singură persoană să susţină financiar un club precum Universitatea Craiova: "Şi Adrian Mititelu are dreptate când spune că nu mai are bani, pentru că de cinci ani este singur, a ţinut această echipă, însă cred că a greşit pentru că atunci când a avut bani poate nu a ştiut să-i investească aşa cum ar fi trebuit. Fac un apel către toţi oamenii politici să ajute această echipă, în caz contrar riscăm să pierdem acest brand. E foarte greu ca o singură persoană să susţină un asemenea club. Cred că lui Adrian i se pun beţe în roate şi de oamenii din Craiova, cu acel dosar pe care îl are la Fondul Proprietatea, pentru că mereu este amânat şi nici noi nu mai înţelegem nimic. Voi merge persoanl la directorul acestei agenţii să văd care este problema dosarului. Sunt dispus să lupt până în ultima clipă şi trag încă un semnal de alarmă la oamenii care pot veni cu soluţii să ieşim din această criză. Voi merge din nou la oficialităţile oraşului, ale judeţului pentru a vedea ce putem face. Din păcate, ei vor dar spun că nu există nicio cale posibilă. Dacă s-ar rezolva probvema cu fondul am ieşi puţin din criză".

Piţurcă a declarat că Universitatea Craiova are o datorie de patru milioane de euro către stat. "Avem o datorie de patru milioane de euro către stat şi trebuie achitată urgent până în luna martie. Dacă nu, Universitatea nu primeşte licenţa. Prioritatea este achitarea acestei datorii, apoi transferurile de jucători. O ultimă variantă ar fi ca suporterii să devină un fel de socios. Avem cei mai fanatici suporteri şi s-a văzut că au fost mereu aproape de echipă şi cu siguranţă vor fi şi acum. În momentul în care am venit, Adrian Mititelu a spus că este dispus să vândă 49 la sută din acţiunile clubului. Nu putem vorbi acum de transferuri de jucători. Am cerut sprijinul prietenilor de la Bucureşti, dar, din păcate, fiind criză, nu ne pot ajuta", a spus Piţurcă.

Tehnicianul oltenilor a afirmat că fundaşul Valerică Găman este de vânzare chiar şi pentru cluburi din România. "Mulţi spun că ar fi soluţie vânzarea de jucători, însă în cele trei luni de la sosirea mea, nu am fost contactat pentru niciun fotbalist. Am spus că singurul jucător netrasferabil în România este Valerică Găman. În acest moment, pentru o sumă bună, ne putem aşeza la masa trativelor şi cu cluburi din România. Orice jucător poate fi înlocuit. Să ştiţi că mi-am creionat jucătorii pe care îi avem în vizor, nu ne costă milioane. Sunt jucători foarte buni, poate mai buni decât mulţi fotbalişti străini în vogă din Romania. Degeaba investim în jucători şi avem probleme cu licenţa şi salariile. Am vorbit cu directorul de markenting şi am ajuns la concluzia că dacă vom reuşi să ieşim din această situaţie, de vara viitoare clubul se poate autofinanţa", a precizat Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici