Piţurcă: Faptul că vom găzdui meciuri la Euro-2020 este o mare performanţă pentru România

Antrenorul echipei naţionale, Victor Piţurcă, a declarat, vineri, că este o mare performanţă pentru România faptul că Bucureştiul a fost desemnat să găzduiască trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimile de finală ale Campionatului European din 2020.

66 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Faptul că vom găzdui meciuri la Euro-2020 este o mare performanţă pentru România

Victor Piţurcă (Imagine: Cristina Nichitus/ Mediafax Foto)

"Nici nu îmi permiteam să mă gândesc la lucrul acesta acum câţiva ani, dar în momentul când s-a construit acest stadion am început să sperăm toţi. După ce s-a jucat aici şi o finală de cupă europeană (n.r. - finala Ligii Europa din 2012) iată că acum am ajuns să găzduim şi meciuri la un Campionat European, iar asta este o realizare, o mare performanţă pentru România", a afirmat Victor Piţurcă, la postul Dolce Sport.

Selecţionerul consideră că meritul desemnării Capitalei între cele treisprezece oraşe gazdă ale Euro-2020 aparţine în mare parte fostei administraţii a Federaţiei Române de Fotbal. "Meritul incostestabil, 90 la sută, este al vechii conduceri, pentru ca s-a muncit mult la acest proiect. Dar şi noua conducere are meritul ei, pentru ca a preluat şi a dus proiectul cu bine la capăt. Iar Mircea Sandu a fost activ şi acum, pentru că este în continuare în cadrul UEFA", a meţionat tehnicianul.

Victor Piţurcă a explicat că România are jucători tineri valoroşi, dar cu ei trebuie muncit foarte mult pentru a forma o selecţionată a României competitivă la Euro-2020. "Trebuie să vină o generaţie din spate şi sunt semne bune. Academia lui Hagi produce, sunt jucători cu reale calităţi acolo, însă trebuie muncă multă. Nu este uşor, am văzut la ce nivel suntem la juniori, la tineret. Sunt şi jucători cu reale calităţi, dar e foarte mult de muncă. E foarte greu să fie aduşi şi crescuţi împreună jucătorii tineri, nu mai este ca înainte când era Luceafărul şi când puteai beneficia de aportul jucătorilor în orice moment. Ei sunt acum angrenaţi la cluburi, iar cluburile sunt private", a precizat Piţurcă.

Bucureştiul a fost desemnat, vineri, la Geneva, de membrii Comitetului Executiv al UEFA, să găzduiască, pe Arena Naţională, patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală, în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alături de alte 12 oraşe.

Oraşele ce vor organiza partide din cadrul Euro-2020 sunt următoarele:

- Finala şi semifinalele - Londra (Anglia);

- Un meci din sferturile de finală şi trei din faza grupelor - Munchen (Germania), Baku (Azerbaidjan), Sankt Petersburg (Rusia), Roma (Italia);

- Un meci din optimile de finală şi trei din faza grupelor - Copenhaga (Danemarca), Bucureşti (România), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia), Glasgow (Scoţia).

Dacă echipa naţională a României va reuşi calificarea la CE din 2020, două dintre partidele tricolorilor din faza grupelor se vor disputa la Bucureşti.

Niciuna din cele 13 ţări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la Euro-2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii.

Alte patru selecţionate vor obţine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta în toamna anului 2018.

În decembrie 2012, UEFA a decis să organizeze, sub sloganul "EURO pentru Europa", un turneu final de-a lungul întregului continent, pentru a marca 60 de ani de la prima ediţie a Campionatului European, care a avut loc în 1960.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici