Piţurcă: La Tamaş nu o să renunţ - declaraţiile selecţionerului

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, la finalul partidei cu Trinidad-Tobago, scor 4-0, că nu o să renunţe la fundaşul Gabriel Tamaş, chiar dacă acesta a fost implicat într-un incident săptămâna trecută, pe când se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

262 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: La Tamaş nu o să renunţ - declaraţiile selecţionerului

Piţurcă: La Tamaş nu o să renunţ (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"La Tamaş nu o să renunţ chiar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Era un caracter formidabil, dar păcat cu acest alcool. Am stat o săptămână de vorbă cu el, s-a pregătit foarte bine, dar iată că a băut o bere, apoi a doua şi a treia şi e suficient să ajungă să se comporte de maniera asta. El nu a refuzat niciodată naţionala, indiferent că a avut întindere, ruptură, orice, el a jucat", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a afirmat că preferă jucători precum Tamaş în detrimentul celor care fac pe "băieţii cuminţi". "Prefer jucători de acest gen decât pe cei care vorbesc prin spate şi fac pe băieţii cuminţi. Cu siguranţă experienţa asta cu alcoolul îi va da de gândit. El nu este omul care să bea zilnic, el scapă o dată la trei săptămâni - o lună. O să mai discut cu el, pentru că li se întâmplă la miliarde de oameni. A şi ajuns în Anglia într-o ţară unde se practică astfel de lucruri. Poate mai merge şi acolo cu colegii lui, numai că ăia probabil merg acasă", a completat Piţurcă.

Gabriel Tamaş a primit interdicţie de a părăsi ţara timp de 30 de zile, în urma incidentelor pentru care a fost dus la audieri, vineri. Tamaş este cercetat pentru ultrraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice şi distrugere, potrivit unor surse judiciare. El a fost dus la audieri după ce ar fi spart un geam de la un bloc de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, acesta fiind încătuşat, întrucât era agitat.

Victor Piţurcă a declarat, vineri, la reunirea naţionalei de la Mogoşoaia, că incidentul în care a fost implicat Gabriel Tamaş îi este caracteristic acestuia, subliniind însă că nu-l va pedepsi pe jucător, deoarece era în ziua lui liberă.

Piţurcă: Totul a funcţionat normal, perfect

Selecţionerul Victor Piţurcă, a declarat că totul a funcţionat perfect în meciul amical cu Trinidad-Tobago, scor 4-0, chiar dacă au fost şi momente mai puţin bune ale jucătorilor pe care îi pregăteşte.

"Au fost momente foarte bune, dar şi momente mai puţin bune, însă totul a funcţionat normal, perfect, chiar dacă unii spun că Trinidad nu e o echipă valoroasă. Este totuşi pe locul 83 în clasament şi a fost un test bun pentru echipa naţională. Când câştigi cu 4-0, e normal să fiu mulţumit de toţi jucătorii. Au fost momente când adversarii au avut faze periculoase, dar şi când jucătorii s-au mai relaxat. Adversarii nu stau bine tactic, dar sunt luptători. E simplu să spunem că am câştigat cu 4-0 cu Trinidad, dar nu este uşor totuşi", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă s-a arătat mulţumit de evoluţia jucătorilor pe care i-a convocat în premieră. "A fost ultimul meci din acest sezon, jucătorii vor intra în vacanţă. Mi-am mai dorit un adversar, dar nu am putut găsi. Eu sunt mulţumit de acest joc, de jucătorii noi care au venit, de Nicolae Grigore, de Hoban, chiar şi de Stoian, care a jucat mai puţin", a completat Piţurcă.

Selecţionerul consideră că atacantul Ciprian Marica este important pentru prima reprezentativă. "Marica e un jucător consacrat la naţională, el e extrem de important pentru noi. Când lipseşte el, prestaţia echipei naţionale nu mai e aceeaşi. Sper să-şi găsească o echipă de club şi să joace meci de meci", a adăugat Piţurcă.

El a precizat că a dorit să-l convoace pentru această partidă pe mijlocaşul echipei Steaua, Adrian Popa, însă l-a preferat pe Aurelian Chiţu de la Viitorul Constanţa. "Adi Popa era pe lista mea, dar l-am preferat pe Chiţu în locul lui, pentru că am vrut să-l văd, iar Chiţu a avut şi şansă să se accidenteze Maxim şi să joace titular", a explicat Piţurcă.

Echipa naţională României a învins, marţi, cu scorul de 4-0 (2-0), reprezentativa similară a statului Trinidad-Tobago, într-o partidă amicală disputată pe Arena Naţională şi în care atacantul Ciprian Marica a reuşit prima sa "triplă" sub "tricolor". Golurile partidei au fost marcate de Marica '31, '33, '81 şi Cyrus '49 autogol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici