Piţurcă: Max Nicu o să fie titular sută la sută ca să nu-l fure nemţii

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat ironic, marţi, într-o conferinţă de presă, referitor la posibilitatea ca mijlocaşul Maximilian Nicu să evolueze pentru prima reprezentativă a Germaniei, că acesta va fi titular în partida cu Austria, pentru ca "nemţii să nu-l fure".

271 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Max Nicu o să fie titular sută la sută ca să nu-l fure nemţii

Piţurcă: Max Nicu o să fie titular sută la sută ca să nu-l fure nemţii (Imagine: Mediafax Foto)

"Există această posibilitate? A, da? Atunci mâine o să fie titular sută la sută ca să nu-l fure nemţii. Păi aşa se pune problema? El a venit să joace pentru România, iar asta nu înseamnă că dacă nu se va regăsi pe teren mâine, va renunţa şi va juca pentru altă ţară. Nu cred asta, pentru că am discutat cu el", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a menţionat că i-a transmis mijlocaşului de origine română că în cazul în care mama sa va mai discuta cu presa despre echipa naţională, atunci va avea probleme la lot.

"Sunt destui jucători care pot să îi ia locul lui Adrian Mutu, îl avem pe Bucur, pe Max Nicu. Am discutat cu Nicu şi mi-a spus că nu a zis nimic din ce a apărut în presă, nici el şi nici părinţii lui, însă i-am atras atenţia, că dacă părinţii lui mai vorbesc în presă, despre echipa naţională şi detalii tehnice, atunci va avea probleme, pentru că nu accept aşa ceva. Aici eu decid cine joacă şi cine nu. Dacă Max Nicu este mai bun şi mai în formă decât jucătorii de pe postul său, atunci va juca, dar trebuie să demonstreze asta, iar în presă nu va putea să o facă. Eu l-am convocat să fie în lotul de 22 şi, dacă va reacţiona pozitiv, poate intra şi titular, dacă nu, îl mai aşteptăm. Nu e uşor să vii, să nu îţi cunoşti colegii şi să joci direct la naţională. Mulţi au spus că ar trebui să fie titular, dar cred că nu l-au văzut în viaţa lor jucând", a subliniat Piţurcă.

Meciul Austria - România, cotând pentru grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010, va avea loc, miercuri, de la ora 21.30, pe arena Hypo Worthersee Arena din Klagenfurt, şi va fi transmis de Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici