Piţurcă: Maxim, Grigore şi Sânmărtean sunt uşor accidentaţi, dar vor fi apţi de joc cu Finlanda

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, la Helsinki, că jucătorii Alexandru Maxim, Dragoş Grigore şi Lucian Sânmărtean sunt uşor accidentaţi, dar vor fi recuperaţi până la startul meciului cu Finlanda, din preliminariile Euro-2016.

160 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Maxim, Grigore şi Sânmărtean sunt uşor accidentaţi, dar vor fi apţi de joc cu Finlanda

Piţurcă: Maxim, Grigore şi Sânmărtean sunt uşor accidentaţi, dar vor fi apţi de joc cu Finlanda (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Jucătorii echipei noastre naţionale sunt în regulă, mai sunt mici probleme, dar până mâine seară sper ca toţi să fie apţi de joc. Maxim are o lovitură la genunchi, a avut nevoie de intervenţia doctorului. I-a dat drumul. Dragoş Grigore are şi el o lovitură extrem de puternică şi Sânmărtean, care încă mai resimte acea încărcătură la gamba piciorului drept. Însă nu cred că vor fi probleme. Încă nu m-am gândit la primul 11, până mâine la prânz când vom avea şedinţă tehnică mă voi hotărî", a spus Piţurcă, la conferinţa de presă dinaintea jocului cu Finlanda.

Adversarul de marţi este unul puternic, care a făcut un salt calitativ important în ultima perioadă, spune Piţurcă. "Acest meci este extrem de important după cele două puncte pierdute acasă împotriva Ungariei. Ştiu că la nivel de echipă naţională s-a făcut un salt calitativ deosebit, ştiu că echipa naţională a Finlandei este în momentul acesta o echipă extrem de puternică, cu un joc extrem de periculos, însă noi vom încerca să câştigăm acest joc de mâine seară. Jocul Finlandei este unul aparte, toată echipă participă la faza devensivă şi pot aduce 5-6 jucători în careul advers, sunt foarte buni de la mijloc în sus", a menţionat selecţionerul.

Întrebat cu ce sentimente revine pe Stadionul Olimpic din Helsinki, unde a marcat un gol pentru Steaua, sinonim cu o calificare în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, după meciul cu Kuusysi Lahti, din 1986, Piţurcă a răspuns: "După acel meci am mai jucat un meci pe acest stadion cu echipa României. E un sentiment de plăcere, îmi dă psihic o încredere deosebită că vom câştiga şi meciul de mâine seară. Am participat la două acţiuni pe acest stadion şi le-am câştigat pe amândouă."

Victor Piţurcă a lăudat cariera lui Răzvan Raţ, care va juca, marţi, meciul cu numărul 100 în naţională, apreciind că numai un fotbalist valoros poate atinge asemenea performanţe. "Raţ a fost determinant în absolut toate meciurile, a fost concentrat, e şi căpitanul echipei. E o performanţă pentru orice jucător să aibă valoarea de a juca şi de a atinge acest număr de jocuri", a spus antrenorul României.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016. Următorul meci din preliminarii al echipei naţionale este programat, marţi, de la ora 21.45, în deplasare, cu Finlanda.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici