ROMÂNIA - UNGARIA, scor 1-1, în preliminariile Euro-2016. INCIDENTE au avut loc pe Arena Naţională: 46 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale - GALERIE FOTO

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

7216 afișări
Imaginea articolului ROMÂNIA - UNGARIA, scor 1-1, în preliminariile Euro-2016. INCIDENTE au avut loc pe Arena Naţională: 46 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale - GALERIE FOTO

ROMÂNIA - UNGARIA, scor 1-1, în preliminariile Euro-2016. "Tricolorii" au dominat meciul, dar au fost egalaţi aproape de final - GALERIE FOTO (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

Golurile partidei au fost marcate de Rusescu '44, respectiv Dzsudzsak '82.

1-0: Sânmărtean a trimis o pasă de 25 de metri spre Raţ peste fundaşul József Varga, fundaşul român a preluat, după care a centrat pe jos, Chipciu aflat la prima bară a lăsat mingea să treacă, iar Rusescu, venit din linia a doua, a reluat din direct de la zece metri în poarta lui Gabor Kiraly. Aceasta a fost prima reuşită pentru Raul Rusescu în tricoul echipei naţionale, el aflându-se la cea de-a şasea prezenţă pentru prima reprezentativă.

1-1: Dzsudzsak a transformat o lovitură liberă de la 24 de metri în stânga lui Tătăruşanu.

După reuşita lui Rusescu din prima repriză, partida a fost reluată cu o întârziere de câteva secunde din cauza zecilor de petarde aruncate de fanii de la Peluza Sud.

Atât Ungaria, în prima repriză, cât şi România, în cea de-a doua, au avut câte un gol anulat, de fiecare dată pentru ofsaid.

România: Tătăruşanu - Chiricheş, Goian (Gardoş '5), D. Grigore, Raţ - Hoban, Pintilii - Maxim (Stancu '84), Chipciu, Sânmărtean (Tănase '66) - Rusescu. Antrenor: Victor Piţurcă

Ungaria: Kiraly - J. Varga, Juhasz, Korcsmar, Kadar - A. Elek, Stieber - Lovrencsics (Simon '63), Gera (Tozser '77), Dzsudzsak - Szalai. Andtenor: Pal Dardai.

Cartonaşe galbene: Hoban '18, Gardoş '32, Grigore '80, Chipciu '90, Raţ '90+2 / Gera '26, Varga '51, Juhasz '69, Kiraly '86, Korcsmar '90+1, Tozser '90+2

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Scoţia avându-l la centru pe William Collum, ajutat la cele două linii de William Conquer şi Graham Chambers. Asistenţi suplimentari au fost John Beaton şi Brian Colvin, în timp ce rezervă a fost Francis Connor.

Observatorii partidei au fost Manuel Lopez Fernandez (Spania) şi Barry Bright (Anglia).

În repriza a doua, fanii de la Peluza Nord a afişat bannerul "Din ecuaţia FRF nu poate lipsi bişniţa cu bilete"

La meci au asistat aproximativ 48.000 de spectatori, între care şi circa 2.000 de suporteri unguri.

Desfăşurarea LIVE TEXT:

Min. 90+4: Fluier final. Meciul România - Ungaria se termină la egalitate, scor 1-1.

Min. 90+2: Incidente între jucătorii celor două echipe. Tozser şi Raţ sunt avertizaţi cu galben.

Min. 90+1: Korcsmar primeşte cartonaş galben.

Min. 89: Chipciu este avertizat cu cartonaş galben.

Min. 87: Nikolici trece pe lângă gol după ce l-a păcălit pe Chiricheş. Şutul său a trecut însă pe lângă poartă.

Min. 86: Cartonaş galben pentru Kiraly

Min. 84: Maxim este înlocuit cu Bogdan Stancu.

Min. 82: Ungaria egalează printr-o lovitură liberă de la 25 de metri executată de Dzsudzsak: România - Ungaria, scor 1-1.

Min. 79: Dragoş Grigore este avertizat cu galben.

Min. 77: Schimbare în echipa Ungariei - Tozser intră în locul lui Gera.

Min. 74: Cartonaş galben pentru Elek.

Min. 69: Rusescu marchează senzaţional cu capul, dar era în ofsaid şi golul este anulat.

Min. 69: Juhasz este avertizat cu galben.

Min. 66: Sânmărtean este înlocuit cu Tănase.

GALERIE FOTO

Min. 63: Schimbare în echipa Ungariei: Lovrencsics este înlocuit cu Simon.

Min. 55: Chiricheş a avut nevoie de intervenţia medicilor după ce s-a lovit la mână. Fundaşul lui Tottenham a putut să reintre însă pe teren.

Min. 52: Intervenţie foarte bună a lui Pintilii la Nikolici după ce acesta scăpase pe un contraatac.

Min. 50: Cartonaş galben pentru Varga.

Min. 46: Lovitura de start a reprizei secunde a aparţinut Ungariei

Schimbare la pauză la maghiari: Stieber - Nikolics.

Min. 45+3: Pauză pe Arena Naţională.

Min. 44: GOOOL România! Sânmărtean trimite o pasă minunată de peste 30 de metri, Raţ centrează în faţa porţii şi Rusescu înscrie simplu, din faţa porţii goale

Min. 39: Juhasz înscrie cu capul, dar arbitrul semnalizase deja poziţia de ofsaid. Nu se înregistrează gol pentru Ungaria.

Min. 34: Lovitura de cap al lui Dragoş Grigore, după un corner executat de Maxim, trece pe lângă poartă.

Min. 32: Gardoş este avertizat cu cartonaşul galben.

Min. 26: Cartonaş galben pentru Gera.

Min. 22: Raţ şutează de la 25 de metri, Kiraly reţine mingea.

Min. 18: Hoban este avertizat cu cartonaş galben.

Min. 15: Maxim scapă spre poarta maghiarilor, ajunge în careu şi şutează din unghi pe lângă poartă.

Min. 11: Românii domină meciul. O nouă centrare a lui Chipciu nu este ajunsă de Rusescu

Min. 5: Schimbare România: Goian, accidentat, este înlocuit cu Gardoş.

Min. 3: O primă ocazie importantă pentru România. Raţ a centrat de două ori în faţa porţii, maghiarii au respins în cele din urmă.

Min. 1: România a avut mingea de început a meciului.

 

18:57 - Spectatorii de pe Arena Naţională au cântat în cor imnul României, "Deşteaptă-te române!".

Incidente la Arena Naţională înainte de meciul România - Ungaria: Jandarmii au evacuat o parte a fanilor români şi au folosit gaze lacrimogene

Sute de petarde au explodat şi zeci de fumigene au fost aruncate pe teren înaintea partidei, iar suporterii ungari au încercat să intre peste cei români de la Tribuna I, jandarmii fiind nevoiţi să folosească gazele lacrimogene.

17:30 - ECHIPELE DE START la meciul România - Ungaria:

ROMÂNIA: 12. Tătăruşanu - 6. Chiricheş, 15. Goian, 21. Grigore, 3. Raţ (cpt.) - 5. Hoban, 8. Pintilii - 20. Maxim, 7. Chipciu, 17. Sânmărtean - 9. Rusescu. Antrenor: Victor Piţurcă

Rezerve: 1. Pantilimon, 23. Lung jr., 2. Moţi, 4. Luchin, 10. Tănase, 11. Torje, 13. Keşeru, 14. Latovlevici, 16. Gardoş, 18. Prepeliţă, 19. Stancu, 22. Enache

UNGARIA: 1 Kiraly – 8 J.Varga, 23 Juhasz, 21 Korcsmar, 4 Kadar – 6 A. Elek, 18 Stieber – 14 Lovrencsics, 10 Gera, 7 Dzsudzsak – 11 Szalai. Antrenor: Pal Dardai

Rezerve: Denes, Krisztian, Korhut, Fiola, Tozser, Megyeri, Kalmar, Gyurcso, R.Varga, Nikolic, Priskin, Kovacs.

16:57 - Câţiva suporteri unguri au spart geamul unui autoturism cu români, la Comarnic

Câţiva suporteri unguri au spart geamul unui autoturism în care se aflau români, la Comarnic, iar alţii, care erau băuţi, au fost sancţionaţi contravenţional după ce au tulburat ordinea publică, la Miercurea Ciuc, a anunţat, sâmbătă, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

16:26 - Fanii unguri au început să intre în stadion, cu trei ore înainte de meciul România-Ungaria

Suporterii unguri care s-au deplasat la Bucureşti pentru a asista la meciul România - Ungaria, programat la ora 19.00, în preliminariile Euro-2016, au început să sosească la Arena Naţională, unii rămânând în Fan Zone, iar alţii intrând deja în stadion.

Primii fani unguri au început să intre în stadion la ora 16.00, după ce li s-a făcut controlul corporal.

Suporterii care au ajuns la Arena Naţională au fost conduşi în Fan Zone, un teren de fotbal din apropierea tribunei oficiale împrejmuit cu sârmă şi acoperit cu plasă verde.

GALERIE FOTO

În aşteptarea meciului, unii fani dorm pe teren, iar alţii joacă fotbal, ei agăţând chiar steagul Ungariei la una dintre porţi. Cei care doresc au la dispoziţie mici, cârnaţi, sandvişuri, piept de pui, hamburgeri, băuturi răcoritoare, cafea şi bere fără alcool la corturile făcute de sponsorii echipei naţionale. Suporterii îşi cumpără jetoane pe baza cărora îşi iau mâncare şi băutură. De asemenea, în zonă se află toalete ecologice pentru suporteri.

Alături de forţele de ordine, în Fan Zone sunt şi ambulanţe.

Suporterii din Fan Zone sunt şi cei care au venit cu un tren special de la Budapesta, aduşi la stadion cu autobuze ale RATB, dar şi fani veniţi cu microbuze. Fanii care vin la Bucureşti pe autostrada A1 în grupuri mai mici sunt aşteptaţi la Fântâna Mioriţa, unde Jandarmeria a amplasat filtre, şi sunt conduşi de jandarmi la stadion.

15:16 - Fanii maghiari, iritaţi după ce au primit pliante informative cu steagul Ungariei prezentat greşit

Fanii maghiari veniţi cu trenul la Bucureşti, sâmbătă, în gara Băneasa, le-au făcut semne obscene jandarmilor şi au strigat "Slugilor!", după ce au primit pliante informative în care steagul Ungariei este prezentat greşit, cu culoarea roşie în partea de jos.

13:45 - Aproximativ 800 de fani unguri au ajuns cu trenul la Bucureşti şi vor fi duşi la Arena Naţională

Aproximativ 800 de suporteri unguri au sosit, sâmbătă, în jurul orei 13.30, la Bucureşti, cu trenul, pentru meciul România-Ungaria, din preliminariile Euro-2016, şi urmează să fie duşi direct la Arena Naţională cu 15 autobuze ale RATB, fanii aruncând cu fumigene la intrarea în gara Băneasa.

GALERIE FOTO

10:13 - Arad: Suporterii unguri au aruncat cu petarde şi cutii de bere din tren la intrarea în ţară

Aproape 800 de suporteri unguri au venit în România cu trenul, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar în gările din Curtici şi Arad au aruncat cu petarde, cutii şi sticle de bere şi au scandat de la ferestre ”Ungaria! Ungaria”, însă forţele de ordine nu au aplicat sancţiuni.

România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de 23 de ori, palmaresul fiind cinci victorii pentru "tricolori", şase remize, şi 12 succese pentru maghiari. Golaverajul este 29-52.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici