Piţurcă: Nu am venit la Craiova să-i fur echipa lui Mititelu, şansele să continuăm sunt sub zero

Managerul general al formaţiei Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată la Craiova, că nu a intenţionat niciun moment să-i ia gruparea finanţatorului Adrian Mititelu şi că, în acest moment, şansele de a continua la club sunt "sub zero".

62 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Nu am venit la Craiova să-i fur echipa lui Mititelu, şansele să continuăm sunt sub zero

Piţurcă: Nu am venit la Craiova să-i fur echipa lui Mitelu, şansele să continuăm sunt sub zero (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Nu am venit la Craiova să-i iau echipa lui Mititelu, dacă aş fi vrut, i-aş fi spus de la început că vreau să fiu investitor. Nu am venit să-i fur echipa lui Mititelu, nu am avut de gând niciodată acest lucru, nu am discutat cu nimeni despre asta. Am venit să muncesc, să facem o treabă bună şi să ştiţi că erau toate şansele să se întâmple asta dacă aveam un om cu caracter, un om cu personalitate, care să vorbească faţă în faţă cu mine. Eu am venit cu sufletul curat, am vrut să ajut echipa. Dacă cineva mi-ar spune că este interesat să preia clubul, eu l-aş îndruma spre Mititelu. Echipa nu se poate lua, decât dacă Mititelu vrea să o vândă", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a menţionat că nu există nicio clauză în contractul său prin care ar putea prelua clubul sau echipa, dacă finanţatorul nu-şi respectă obligaţiile.

"Şansele să continuăm sunt sub zero. Nu contează cum îmi voi recupera eu banii, pierd banii, nu asta este problema", a mai spus Piţurcă.

Tehnicianul consideră că suspendarea sa din funcţia de manager general este echivalentă cu rezilierea contractului pe care îl are cu Universitatea Craiova. "Dacă şi în condiţiile în care există un contract, se întâmplă ce se întâmplă. Am fost suspendat... Dacă vrei să fii şmecher, fii şmecher! Iar acum mă cercetează, abateri disciplinare... Să vedem cu ce vine... Contractul se va rezilia, consider că prin ceea ce a făcut el, mi-a reziliat contractul. Eu am drept să schimb preşedintele, directorul, acestea sunt clauzele, nu poate să ia nimeni nicio decizie fără asentimentul meu", a declarat Piţurcă.

Referitor la decizia luată, marţi seara, de Consiliul de Administraţie al Universităţii Craiova privind suspendarea sa, Piţurcă a adăugat: "Ce AGA? Era Mititelu acolo, însă acea hârtie nu este valabilă. Este ruşinos ce s-a întâmplat. Mititelu se pune într-o postură proastă".

Consiliul de Administraţie al Universităţii Craiova, întrunit marţi seară, a decis suspendarea pe o perioadă nedeterminată a contractului de muncă al antrenorului Victor Piţurcă. "Întrunit de urgenţă aseară, 11 ianuarie 2011, Consiliul de Administraţie al SC Fotbal Universitatea Craiova SA a hotărât următoarele:1.- suspendarea contractului de muncă, pe o perioadă nedeterminată, al domnului Piţurcă Victor; - suspendarea contractului de muncă, pe o perioadă nedeterminată, al domnului Neagoe Eugen; - suspendarea contractelor de muncă, pe o perioadă nedeterminată, ale domnilor Boldici Gabriel, Cristescu Silvian, Tudor Martin, Dima Marius, Marin Florin; 2. Amânarea reunirii lotului de jucători al FC Universitatea Craiova pentru ziua de vineri, 14 ianuarie 2011. 3. Până duminică, 16 ianuarie 2011, va fi numit un staf tehnic interimar", se arată în comunicatul grupării oltene.

Miercuri, managerul general al Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, nu a fost lăsat de jandarmi să intre în cantonamentul de la Lunca Jiului. Piţurcă a sosit la cantonamentul Universităţii Craiova însoţit de directorul tehnic Silvian Cristescu. Până la ora 12.00, la cantonamentul de la Lunca Jiului se prezentaseră nouă jucători: Ovidiu Stoianof, Răzvan Stanca, Ştefan Crăciun, Alexandru Piţurcă, Dumitru Hotoboc, Ovidiu Dănănae, Dorel Stoica, Valerică Găman şi Spase Dilevski. De asemenea, la cantonamentul Universităţii Craiova au fost prezenţi în această dimineaţă aproximativ 150 de suporteri.

Apoi, Piţurcă a avut o întâlnire cu suporterii, în care le-a spus acestora că întregul staf tehnic şi-a depus memorii la Liga Profesionistă de Fotbal, deoarece nu şi-au primit banii de la club. El le-a explicat fanilor problemele care sunt la club şi că există datorii foarte mari. Suporterii şi-au declarat susţinerea faţă de tehnician şi au anunţat că vor protesta împotriva patronului clubului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici