Piţurcă: Nu este loc de experimente la echipa naţională

Antrenorul reprezentativei de fotbal a României, Victor Piţurcă, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei Reuters, că în următorii ani va evita realizarea unui schimb de generaţii la echipa naţională, subliniind că "nu este loc de experimente".

1 afișare
Imaginea articolului Piţurcă: Nu este loc de experimente la echipa naţională

Piţurcă: Nu este loc de experimente la echipa naţională

"În următorii patru ani îi voi chema doar pe acei jucători pe care îi cunosc foarte bine şi numai dacă sunt în cea mai bună formă. Acum nu este loc de experimente la echipa naţională", a subliniat Piţurcă, adăugând că a refuzat două oferte din partea unor federaţii din Europa, dar şi propuneri din partea mai multor cluburi.

Selecţionerul României, al cărui contract cu Federaţia Română de Fotbal (FRF) expiră după Campionatul European din 2008, a menţionat că ar dori să semneze un nou acord valabil până în 2012. "Vreau un contract pe patru ani pentru că obiectivul meu este să ajung nu numai la Cupa Mondială din 2010, ci şi la turneul final al Campionatului European din 2012. Actuala echipă a ajuns la maturitate şi va fi destul de puternică pentru a obţine performanţe mari până în 2012. Jucători ca Mutu, Chivu, Lobonţ şi Goian sunt foarte bine pregătiţi pentru marile bătălii. Este o plăcere să lucrezi cu fotbalişti ca ei", a punctat Piţurcă.

Cu Victor Piţurcă la conducerea tehnică, echipa naţională a României s-a calificat la turneul final al Euro-2008, din Austria şi Elveţia, de pe primul loc al grupei G preliminare, în care a devansat Olanda, clasată a doua. Ultimul turneu final la care România participase era Campionatul European din 2000, unde s-a calificat tot sub comanda lui Piţurcă, demis însă după încheierea preliminariilor.

La Euro-2008, România va juca în grupa C, împotriva Italiei, Franţei şi Olandei. Până la începerea turneului final "tricolorii" urmează să dispute mai multe meciuri de pregătire, numai unul fiind însă perfectat, cel cu Israel, din 6 februarie 2008. FRF tratează cu federaţiile din Rusia şi Muntenegru pentru a programa încă două partide amicale, după ce cele cu Italia şi Franţa au fost anulate, în urma tragerii la sorţi pentru Euro-2008. Totuşi, Piţurcă spune că nu este îngrijorat din cauza lipsei meciurilor de verificare: "România a jucat la un nivel înalt în preliminariile Euro-2008, aşa că nu cred că este atât de important să joace multe meciuri".

Selecţionerul a adăugat că "tricolorii" vor efectua un stagiu de pregătire în Sicilia înainte de începerea Euro-2008 şi că nu va programa niciun meci amical în luna mai deoarece "există un mare risc ca jucătorii să se accidenteze". "Jucătorii mei trebuie să fie proaspeţi înaintea unei competiţii atât de dificile, la care va disputa trei «finale» încă din faza grupelor", a punctat Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici