Piţurcă nu îşi face griji cu noul gazon: Terenul va fi foarte bun la ora jocului cu Andorra

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat luni că nu are motive să se îngrijoreze în ceea ce priveşte noul gazon de pe Arena Naţională, precizând că terenul va fi foarte bun la ora începerii partidei cu Andorra, programată marţi, în preliminariile CM 2014.

121 afișări
Imaginea articolului Piţurcă nu îşi face griji cu noul gazon: Terenul va fi foarte bun la ora jocului cu Andorra

Victor Piţurcă (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"Gazonul l-a văzut în această dimineaţă Florin Marin (n.r. - antrenor secund), e în condiţii foarte bune. Sper ca până mâine să se aşeze şi mai bine brazdele de iarbă. Dar am înţeles că este de o calitate foarte bună gazonul, iar până la ora meciului, terenul va fi foarte bun. În niciun caz nu va fi o situaţie precum cea de la meciul cu Franţa pentru că deja avem experienţa a ceea ce s-a întâmplat atunci", a spus Victor Piţurcă.

Fundaşul primei reprezentative, Răzvan Raţ, a afirmat că jucătorii prezenţi la lot nu îşi fac probleme în ceea ce priveşte calitatea noului covor de iarbă de pe Arena Naţională. "Nu am văzut gazonul, dar, din câte am auzit, este bun. Vom vedea la ora meciului exact cum e. Nu cred că era aşa de important ca noi să facem un antrenament pe noul gazon. Suntem toţi profesionişti şi ăsta nu e un fapt extrem de important. Dacă e gazon nou, înseamnă că nu trebuie să ne facem probleme", a menţionat Raţ.

Gazonul de pe Arena Naţională a fost schimbat a treia oară de la inaugurarea stadionului, în 6 septembrie 2011, lucrările la montarea noului covor de iarbă încheindu-se la sfârşitul săptămânii trecute. "Este o colaborare între cluburile Dinamo, Steaua, Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Bucureştiului", a declarat săptămâna trecută preşedintele Mircea Sandu.

Având o capacitate de 55.000 de locuri, Arena Naţională a fost inaugurată la 6 septembrie 2011. La prima partidă, România - Franţa, disputată în preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Naţională, montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprişan, a cedat sub crampoanele fotbaliştilor, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa acesteia. După acest meci, constructorul arenei şi-a asumat înlocuirea gazonului şi a optat ca lucrarea să fie făcută de firma olandeză Hendriks-Graszoden.

Gazonul de pe Arena Naţională a fost înlocuit apoi pentru finala Ligii Europa din 9 mai. Municipalitatea preciza atunci că stadionul trebuie să respecte cerinţele care se impun pentru buna organizare şi desfăşurare a finalei Ligii Europa. Noul gazon a costat Municipalitatea aproximativ 4 milioane de lei. Lucrările de montare au fost realizate de societatea STRI, partenerul oficial al FIFA şi UEFA.

Echipa naţională a României întâlneşte, marţi, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, selecţionata Andorrei, în cea de-a doua partidă din cadrul campaniei de calificare la CM 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici