Piţurcă: Nu s-a întâmplat nimic deosebit în afara faptului că am pierdut jocul

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, miercuri, după înfrângerea suferită în faţa Austriei, scor 2-1, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, că nu s-a întâmplat nimic deosebit în afara faptului că echipa naţională a pierdut jocul, menţionând, totodată, că nu îşi va înainta demisia.

22 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Nu s-a întâmplat nimic deosebit în afara faptului că am pierdut jocul

Piţurcă: Nu s-a întâmplat nimic deosebit în afara faptului că am pierdut jocul

"Nu s-a întâmplat nimic deosebit în afara faptului că am pierdut jocul. Am avut meciul la discreţia noastră, dar am făcut greşeli, am primit două goluri la fel şi e normal să pierdem. Am pierdut meciul cu Austria, aşa cum l-am pierdut şi pe cel cu Serbia. Într-un joc de acest fel, greşelile te costă foarte mult. Trebuia să vină şi acest recul, eu am atras atenţia după Euro că va veni şi acest recul. Vom vedea dacă mai sunt şanse matematice. Speranţa moare ultima, în acest moment sunt supărat, amărât, dar viaţa merge înainte", a spus Piţurcă, la Pro TV.

Selecţionerul a precizat că deocamdată nu se pune problema să îşi dea demisia. "Deocamdată nu se pune problema să îmi dau demisia. Nu ştiu ce oameni mi-au cerut demisia, erau 15-20 de inşi care aţâţau. Dacă e să plec, ei nu ar trebui să aibă acest comportament. Echipa României trebuie iubită necondiţionat şi la bine şi la greu. Am dat foarte multe autografe aici, ca şi în vară la Euro", a subliniat Piţuracă.

Victor Piţurcă a menţionat că atacantul Adrian Mutu nu a evoluat din cauza unor dureri la genunchi. "Nu s-a întâmplat nimic deosebit. El (n.r. - Mutu), în ultimul timp a avut tot timpul probleme cu genunchiul, iar după meciul cu Serbia îl durea foarte tare, lua calmante pentru a intra pe teren şi după o discuţie avută, am ajuns la concluzia că e mai bine să nu joace, că nu are rost să rişte. Săptămâna asta sau cel târziu cea viitoare va fi supus unei intervenţii chirurgicale la genunchi, care îl va ţine departe de teren pentru 60 de zile, dar mai important e sănătatea lui, decât acest joc", a completat Piţurcă.

Întrebat dacă nu ar trebui promovaţi mai mulţi "puşti" la prima reprezentativă, Piţurcă a răspuns: "Care puşti? Cristi Tănase a fost adus de mine la echipa naţională. Poate o să se bucure alt antrenor de prestaţiile lui. Dacă ar fi mai mulţi de Cristi Tănase, ei erau aduşi la lot. Reconstrucţia trebuie făcută treptat, pentru că nimeni nu cred că acceptă să reconstruim altă echipă în calificările următoare pentru celelalte calificări. Toată lumea vream calificări şi eu sunt de aceeaşi părere".

Reprezentativa României a pierdut, miercuri, în deplasare, scor 1-2 (1-2), meciul susţinut în compania selecţionatei Austriei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, înregistrând a treia înfrângere în cinci meciuri disputate în grupa a 7-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici