Piţurcă: S-a calificat echipa care trebuia, chiar dacă ne-a dat un gol din ofsaid

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, după meciul cu Grecia, scor 1-1, că naţionala elenă a fost mai bună în ambele manşe ale barajului şi că s-a calificat la Cupa Mondială echipa mai bună, deşi a înscris un gol din ofsaid şi tricolorilor li s-a refuzat un penalti.

696 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: S-a calificat echipa care trebuia, chiar dacă ne-a dat un gol din ofsaid

Piţurcă: S-a calificat echipa care trebuia, chiar dacă ne-a dat un gol din ofsaid (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Din păcate pentru noi Grecia a fost mai bună în ambele jocuri. Chiar dacă azi s-a terminat nedecis şi noi am dominat, calificarea am pierdut-o la Atena. Era foarte greu de surmontat acel 3-1, dar nu imposibil. Trebuie să îi felicităm pe greci, au fost mai buni. E o muncă de doi ani şi jumătate, o echipă aproape nouă, a fost o axperienţă pentru noi. Păcat că nu am reuşit calificarea, ar fi fost o performanţă formidabilă. S-a autodepăşit România pe toate planurile în preliminarii, am reuşit rezultate bune contra unor adversari puternici, însă până la a forma o echipă competitivă de un anumit nivel avem nevoie în primul rând de materie umană. Adversarul a fost extrem de valoros. Dacă nu am fi primit acel gol cred că altfel s-ar fi desfăşurat partida. Da, s-a calificat echipa care trebuia, chiar dacă ne-a dat un gol din ofsaid, chiar dacă ni s-a refuzat un penalti, asta este situaţia", a spus Piţurcă la GSP TV.

El a precizat că speră ca în preliminariile viitoare, pentru Campionatul European, România să obţină calificarea. "Sunt foarte amărât, supărat în acest moment", a adăugat selecţionerul.

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a încheiat la egalitate, marţi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata similară a Greciei, în manşa retur a barajului de accedere la turneul din 2014. În tur, tricolorii au pierdut, la Pireu, cu scorul de 1-3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici