Piţurcă: Să ne calificăm la CM ar fi o performanţă formidabilă

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că o calificare a echipei naţionale la Cupa Mondială din Brazilia ar reprezenta o performanţă formidabilă şi ar fi extraordinar pentru jucători şi pentru fotbalul românesc.

117 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Să ne calificăm la CM ar fi o performanţă formidabilă

Victor Piţurcă (Imagine: Cristina Nichitus / Mediafax Foto)

"Sunt două jocuri şi trebuie să fiu extrem de atent, amândouă meciurile trebuie jucate la aceeaşi intensitate. Strategia nu este să jucăm doar defensiv. În funcţie de adversar, ambele faze trebuie făcute foarte bine. Toţi ne dorim să marcăm. Ca să ajungem la CM trebuie să marcăm. Nu ne sperie atmosfera, am jucat pe stadioane cu capacitate mult mai mare, nu are ce să ne sperie. Jucătorii Greciei sunt extrem de puternici, unii foarte valoroşi, joacă la echipe mari din Europa, plus, din Grecia, Olympiakos este o echipă mare. De la mijloc în sus toţi sunt periculoşi, toţi sunt jucători care trebuie analizaţi foarte bine. Karagounis nu cred că va fi titular, dar este catalizatorul lor, sufletul echipei. Presiunea este fantastică, de fapt în asta constă frumuseţea, jucătorii trebuie să fie fericiţi că trăiesc asta. Calificarea ar fi o performanţă formidabilă cu o echipă nouă, ar fi extraordinar pentru jucători şi pentru fotbalul românesc. I-am simţit concentraţi şi motivaţi. Aş vrea ca mereu stadionul să fie plin la meciurile echipei naţionale", a declarat Piţurcă.

Piţurcă a afirmat că are încredere în arbitrajul portughezului Pedro Proenca la meciul tur din Grecia, chiar dacă selecţionerul Greciei este tot un lusitan, Fernando Santos: "Am avut două-trei jocuri în grupe în care am fost dezavantajaţi. Cel care va conduce partida este un arbitru foarte-foarte valoros. Nu cred că se va întâmpla nimic, antrenorul este portughez, arbitrul este portughez, numai sentimental ar putea exista ceva, dar am încredere, nu cred că se pune problema de astfel de lucruri la acest nivel."

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate la 15 noiembrie, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici