Piţurcă: Sper să-i surprindem pe francezi, chiar dacă nu avem o arie prea mare de selecţie

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, că speră ca reprezentativa României să surprindă naţionala Franţei în meciul de sâmbătă, din preliminariile Cupei Mondiale, deşi are probleme legate de lot, din cauza câtorva accidentări.

12 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Sper să-i surprindem pe francezi, chiar dacă nu avem o arie prea mare de selecţie

Piţurcă: Sper să-i surprindem pe francezi, chiar dacă nu avem o arie prea mare de selecţie (Imagine: Mediafax Foto)

"S-a tot vorbit despre importanţa meciului cu Franţa şi despre o posibilă performanţă a echipei noastre şi sper ca jucătorii să se poată concentra şi să câştige acest meci. Din păcate suntem măcinaţi de problemele lotului, sperăm ca până la ora meciului să nu avem şi alte surprize, iar jucătorii care nu sunt complet refăcuţi, precum Chivu şi Mutu, să fie apţi sută la sută. Am avut o discuţie cu Florentin (Petre) şi i-am spus că trebuie să joace când avem probleme cu lotul. A mai venit şi Mureşan, jucător care este într-o formă foarte bună şi cred că la el nu mai contează dacă are sau nu multe meciuri la echipa naţională. Sper să-i surprindem pe francezi, chiar dacă nu avem o arie prea mare de selecţie. Sunt sigur că Domenech nu se gândeşte prea mult la ce jucători să aducă la lot, sunt alte condiţii acolo", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a precizat că deşi în ultimele meciuri "nu a arătat mare lucru", echipa Franţei poate surprinde România.

"Adversarul nostru nu mai are nevoie de prezentare, însă în primele două meciuri din preliminarii Franţa nu a arătat mare lucru. Domenech are câţiva jucători noi şi ne poate surprinde. Meciul este foarte important în economia grupei, dar jucătorii trebuie să fie conştienţi că doar prin luptă se poate realiza ceva", a explicat selecţionerul.

Piţurcă a justificat convocarea unor jucători tineri, cum ar fi Valerică Găman, spunând că vrea să îi vadă cum reacţionează la un astfel de nivel.

"Avem jucători noi, unii care un au jucat deloc la reprezentativa mare, iar unii dintre ei sunt chiar puşti, cum ar fi Găman. I-am chemat pentru că vrem să-i vedem cum reacţionează la acest nivel. Sunt jucători de perspectivă şi vrem să vedem dacă ne putem baza pe ei şi la meciurile viitoare", a adăugat Victor Piţurcă.

Selecţionerul a menţionat că echipa României poate profita, la meciul de sâmbătă, de faptul că defensiva Franţei are probleme.

"Franţa nu s-a schimbat foarte mult în această nouă campanie, însă a arătat că este mai ofensivă. Fundaşii laterali sunt foarte periculoşi, iar de la mijloc în sus au 3-4 jucători foarte ofensivi. Pe de altă parte, defensiva lor nu mai este la fel de sigură şi în orice moment poate comite greşeli care pot fi speculate. De asemenea, poate fi un avantaj pentru noi faptul că francezii au doi portari fără experienţă", a explicat el.

Piţurcă a afirmat că nu se pune problema ca naţionala României să fie afectată de presiunea care există asupra sa.

"La fiecare meci avem presiune, la echipa naţională orice meci este extrem de important şi dacă pierzi un meci sau două poţi să pierzi chiar o calificare. Suntem obişnuiţi cu această presiune şi nu se pune problema ca ea să ne afecteze", a precizat antrenorul primei reprezentative.

Selecţionerul consideră că Franţa ar fi fost favorită la partida de sâmbătă şi dacă România nu ar fi avut probleme cu accidentările.

"Din păcate aceste probleme ne tot macină, însă se poate observa că accidentările sunt frecvente la unii dintre jucători, de exemplu Rădoi, care are probleme mai tot timpul şi nu se reface complet. La fel văd că se întâmplă şi cu Nicoliţă", a declarat Piţurcă.

Partida România - Franţa, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010 din Africa de Sud, se va disputa, sâmbătă, la Constanţa, cu începere de la ora 21.40.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici