Piţurcă: Stenogramele sunt poveşti

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că stenogramele în care sunt prezentate convorbirile sale telefonice cu Gigi Becali sunt poveşti de adormit copiii şi că prin publicarea lor se doreşte canalizarea tuturor relelor din România către fotbal.

27 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Stenogramele sunt poveşti

Piţurcă: Stenogramele sunt poveşti (Imagine: Mediafax Foto)

"Când am preluat echipa naţională era o atmosferă şi mai poluată de scandaluri decât acum. Pe mine nu mă intersează stenogramele, pentru mine sunt poveşti de adormit copiii aceste stenograme. Vor să atragă atenţia lumii, să o distragă, să canalizeze tot ceea ce se întâmplă rău în România către fotbal. Fotbalul e bun la toate cu ghilimele", a spus antrenorul primei reprezentative, fără a nominaliza persoanele care intenţionează să distragă atenţia opiniei publice.

Victor Piţurcă se consideră nedreptăţit de faptul că acele convorbiri telefonice au fost făcute publice. "Pe mine nu mă interesează, chiar mă distrează când mai citesc prin ziare, pentru că sunt deja de domeniul trecutului. Eu dacă aş fi director de ziar la mine nu ar apărea aşa ceva. Dacă nu am mai vorbit cu Gigi Becali nu mai au de unde să apară stenograme. Şi chiar nu a mai vorbit cu el la telefon în ultimele două luni şi jumătate. Stenogramele sunt discuţii private. Aveam o discuţie cu Gigi şi îi spuneam: «Nu laşi tu Pandurii să cadă», şi el spunea «Normal că nu o s-o las». Era o discuţie privată, nu e concludentă. A, dacă era vorba de crimă, era altceva. Deşi, nici atunci nu trebuia să apară în presă. Eu bineînţeles că sunt nedreptăţit, numai în ţara românească se poate întâmpla aşa ceva. Acum am văzut şi eu în ce ţară democratică trăim. În ţara românească cei care dau bani să câştige meciul pe nedrept nu sunt judecaţi, în schimb sunt cei care motivează o echipă", a explicat Piţurcă.

Întrebat dacă intenţionează să îşi caute dreptatea în justiţie, selecţionerul a răspuns: "Ce să fac, numai în afara graniţelor aş putea să întreprind o acţiune. Am vorbit cu avocatul să chemăm nişte experţi din afară, să vedem ce se poate întâmpla. Despre imaginea mea ce să spun? Ştiţi foarte bine ce s-a întâmplat de-a lungul vremii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici