Piţurcă: Vitesse Arnhem poate fi o rampă de lansare pentru Găman

Fostul manager general al Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a declarat, luni, la Sport.ro, că Vitesse Arnhem poate fi o rampă de lansare pentru fundaşul Valerică Găman, care ar putea ajunge, astfel, la o formaţie mare din Europa.

13 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Vitesse Arnhem poate fi o rampă de lansare pentru Găman

Piţurcă: Vitesse Arnhem poate fi o rampă de lansare pentru Găman (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"M-aş bucura foarte mult pentru el dacă ar reuşi să se transfere la echipa olandeză, chiar dacă acesta este clasată mai slab (n.r. - locul 14). Această echipă ar putea fi o rampă de lansare pentru el la una dintre echipele mari din Europa. Dacă a făcut vizita medicală, totul este în regulă şi probabil în următoarele zile va semna contractul", a spus Piţurcă la Sport.ro.

Jucătorul Universităţii Craiova Valerică Găman este aproape de un transfer la formaţia olandeză Vitesse Arnhem, tranzacţia urmând a fi perfectată după ce fundaşul va efectua vizita medicală, a anunţat site-ul oficial al echipei de pe locul 14 în Eredivisie.

Însă clubul Universitatea Craiova a precizat, luni, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că Găman nu are acordul grupării pentru a negocia cu o altă echipă, fiind sub contract cu clubul oltean până în anul 2015, şi nici nu este transferabil.

"Informăm opinia publică de faptul că am anunţat în scris clubul Vitesse Arnhem, dar şi FIFA, Federaţia Olandeză de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal cu privire la situaţia reală a jucătorului Găman Valerică, faţă de cele apărute pe site-ul oficial al clubului olandez Vitesse Arnhem. În acest moment, jucătorul Găman Valerică este netransferabil. Orice contact cu acest jucător, fară acordul nostru, al vreunui club este o încălcare gravă a regulamentelor FIFA şi sunt pasibili, atât clubul respectiv, cât şi jucătorul, de sancţiunile disciplinare prevăzute în regulamentele FIFA", se arăta pe site-ul Universităţii Craiova.

Găman, 21 de ani, a fost internaţional de tineret al României. El împreună cu coechipierul său Ştefan Bărboianu au fugit din cantonamentul Universităţii Craiova în urmă cu două săptămâni. Cei doi sunt obiectul unui litigiu între patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, şi fostul manager general al oltenilor, Victor Piţurcă.

Găman şi Bărboianu au cerut LPF să-i declare jucători liberi de contract, în baza unor dezlegări în alb, pe care Mititelu i le-a dat lui Piţurcă. Memoriile celor doi vor fi judecate, marţi, de Comsia pentru Soluţionarea Litigiilor a LPF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici