Piţurcă: Vreau să fim extrem de agresivi

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, după antrenamentul oficial al echipei naţionale, că îşi doreşte ca jucătorii săi să fie "extrem de agresivi" în partida cu Lituania, prima din preliminariile Cupei Mondiale din 2010.

8 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Vreau să fim extrem de agresivi

Piţurcă: Vreau să fim extrem de agresivi

"La echipa naţională nu există senatori de drept. Sunt jucători care abia aşteaptă să evolueze şi să rămână titulari. Bine, e foarte bine ca jucătorii valoroşi să fie apţi, dar acesta este fotbalul: riscant. Cei care îi înlocuiesc pe foştii titulari trebuie să se ridice la aceeaşi înălţime. Fotbalul e un joc colectiv, poţi pierde şi cu jucători de mare valoare pe teren. Feroe poate fi considerată cea mai slabă echipă din grupă, nu şi Lituania, care se ridcă la nivelul Austriei, României, nu sunt chiar mari diferenţe. Aş vrea să fim extrem de agresivi. Atacanţi vor fi toţi cei zece jucători de câmp, în funcţie de moment şi fază", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a precizat că jucătorii sunt puţin afectaţi din cauza climei umede de la Cluj şi consideră că echipa ar fi trebuit să se antreneze de luni în oraşul de pe Someş.

"Jucăm la Cluj pentru prima oară şi sper să fie o atmosferă frumoasă şi să mulţumim publicul prin joc şi rezultat. Nu m-am hotărât asupra primului 11, sunt câteva semne de întrebare, dar, probabil, cei care au fost în echipa titularilor la antrenament se vor regăsi în teren. Gazonul e în general bun, mai trebuie puţin tuns, dar atmosfera e puţin încărcată. I-am simţit pe jucători puţini obosiţi, asta şi pentru că e o climă umedă. Regret că nu am venit încă de luni la Cluj. Sper să trecem peste acest handicap, pentru că şi lituanienii vor juca în aceleaşi condiţii", a menţionat selecţionerul.

Tehnicianul a afirmat că pentru meciul de debut în campania de calificare este importantă motivaţia.

"Cel mai impotant lucru este motivaţia. O echipă care vine după un turneu final, are perioade de relaxare şi apar probleme. Când joci cu Franţa, Italia, Olanda şi apoi cu o echipă mai mică motivaţia nu poate fi aceeaşi. Altă problemă e că unii jucători abia au început campionatele, alţii au avut deja un program foarte încărcat. Lituania formează un grup puternic, care poate pune probleme oricui şi trebuie să tratăm acest meci cu cea mai mare seriozitate. Lituania e o echipă puternică din toate punctele de vedere, fizic şi tehnico-tactic. Au jucători valoroşi şi nu uităm că au pus probleme Franţei, Italiei sau Scoţiei", a mai spus Piţurcă.

Referindu-se la situaţia medicală a lotului, Victor Piţurcă a spus: "După ultimul antrenament sunt mulţumit de aportul jucătorilor, care au lucrat serios şi privesc foarte serios acest meci. Avem probleme de efectiv. Nicoliţă e accidentat, iar medicul mi-a spus că nu mă pot baza pe el la aceste două meciuri. S-a accidentat cu Galatasaray, a forţat puţin şi îl doare foarte tare glezna, care, probabil, va trebui imobilizată în ghips. Nu voi mai chema pe nimeni în locul lui, e prea târziu. Florin Bratu acuză probleme musculare, dar sper să fie apt".

Naţionala României debutează în campania de calificare la CM-2010 sâmbătă, de la ora 21.00, la Cluj-Napoca, în compania Lituaniei, iar la 10 septembrie, de la ora 19.30, va întâlni la Torshavn, naţionala Insulelor Feroe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici