Piţurcă: Vrem să facem cât mai repede performanţă, Craiova are nevoie de un trofeu

Managerul general al Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că echipa sa ar putea câştiga un trofeu cu actualul lot în 2-3 ani, dar la Craiova nu se mai poate aştepta atât, astfel că în pauza competiţională vor fi aduşi 5-6 jucători.

25 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Vrem să facem cât mai repede performanţă, Craiova are nevoie de un trofeu

Piţurcă: Vrem să facem cât mai repede performanţă, Craiova are nevoie de un trofeu (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Vrem să facem cât mai repede performanţă. Am putea şi cu actualul lot în 2-3 trei ani să luăm un trofeu, însă nu mai putem aştepta atât. Craiova are nevoie de un trofeu. La Urziceni a fost o întâmplare, dar şi multă muncă pe parcursul câtorva ani. Au fost aduşi jucători cu experienţă, dar cel mai important, nu au avut presiune. Una este să joci cu 3.000 de spectatori şi alta cu 20-30.000. Eu am oamenii mei în care am încredere şi orice jucător care va veni în această iarnă, eu voi decide asupra lui. Ne trebuie 5-6 jucători, avem nevoie în toate compartimentele", a spus Piţurcă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Victor Piţurcă a menţionat că ar fi de acord să nu se joace în acest an primele două etape din retur, în cazul în care condiţiile meteorologice ar fi dificile, dar că ar putea să se dispute chiar mai multe etape din retur în cazul în care va continua să fie cald. "Dacă timpul ar continua să fie la fel ca până acum, ar fi bine chiar să se joace şi mai multe etape, pentru că şi aşa pauza este mare. Însă, dacă ninge şi plouă, nu are rost să forţăm. Personal mi-aş dori să nu se joace, mai ales că Florin Costea abia a revenit după accidentare, Iliev este încă accidentat, plus că mai avem nevoie de jucători. Prin ziare au apărut aşa-zisele liste negre, însă nu este nimic adevărat. Nu am făcut nicio listă, niciunul dintre numele apărute acolo nu va pleca de la Universitatea", a mai spus tehnicianul.

Piţurcă a adăugat că această ediţie de campionat nu este încă jucată: "Din moment ce au rămas 19 etape, cu multe puncte puse în joc, eu zic că această ediţie de campionat nu este jucată. Gândiţi-vă dacă am fi câştigat cele două jocuri cu Vaslui şi Galaţi şi am mai fi câştigat cu Rapidul, un meci pe care l-am pierdut dintr-o greşeală de arbtiraj, acum am fi fost la egalitate de puncte cu Galaţiul. Acum, 3-4 jocuri câştigate te duc în fruntea clasamentului, 3-4 jocuri pierdute te duc la retrogradare".

Managerul general al Universităţii a comentat şi convocările făcute de selecţionerul Răzvan Lucescu pentru meciul amical cu Italia. "Merită să ajungă la naţională doar cei care sunt convocaţi de selecţioner. Răzvan şi echipa lui ştiu cel mai bine ce au de făcut. Îi monitorizează pe jucători. De exemplu, Iovan (n.r. - Ştefan Iovan, antrenor secund al echipei naţionale a României) a fost la meciul Craiova - Oţelul Galaţi, iar Găman a făcut un meci foarte slab. Probabil Iovan şi Răzvan pe asta s-au axat. Nu are legătură jucătorul cu echipa de la care provine. Un jucător de valoare merită întotdeauna convocat la lot. Jucătorii prezenţi acum, la echipa naţională, trebuie să conştientizeze că meciul cu Italia este unul în care îşi pot lansa cariera. Trebuie să intre cu determinare, să dea totul, nu contează neapărat rezultatul, ci jocul", a mai spus Piţurcă, care a adăugat că, dacă nu ar fi fost accidentat, Mutu ar fi meritat să fie convocat la echipa naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici