Plan aprobat de guvernul rus în vederea Cupei Mondiale de fotbal din 2018

Guvernul rus a aprobat, vineri, un plan pentru realizarea infrastructurilor în vederea Cupei Mondiale de fotbal din 2018, suma totală prevăzută în acest scop fiind de peste 5,5 miliarde de ruble (150 de milioane de dolari).

113 afișări
Imaginea articolului Plan aprobat de guvernul rus în vederea Cupei Mondiale de fotbal din 2018

Plan aprobat de guvernul rus în vederea Cupei Mondiale de fotbal din 2018 (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul Dmitri Medvedev a semnat un decret în care se precizează cum regiunile care vor găzdui meciuri la Cupa Mondială pot obţine finanţare în cadrul programului guvernamental de dezvoltare.

Rusia a transformat cu succes, cu 50 de miliarde de dolari, staţiunea Soci pentru Jocurile Olimpice de iarnă ce au avut loc în acest an, însă Cupa Mondială din 2018 reprezintă o provocare mai mare. Unele regiuni ale ţării sunt deja dezvoltate, dar în altele este necesară reconstrucţia totală a infrastructurilor turistice şi de transport.

Programul guvernului rus a identificat 28 de proiecte de infrastructură.

Responsabilii ruşi au estimat costurile pregătirilor pentru Cupa Mondială din 2018 la 20 de miliarde de dolari. Jumătate din această sumă va veni de la investitori privaţi şi cealaltă jumătate de la bugetul regiurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici