Platini ar fi de acord cu mărirea numărului de echipe la CM

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, luni, că ar fi de acord ca la Cupa Mondială numărul de echipe să fie mărit de la 32 la 40.

274 afișări
Imaginea articolului Platini ar fi de acord cu mărirea numărului de echipe la CM

Michel Platini (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Sunt de acord să fie mai multe echipe din Africa, Asia, Oceania şi America de Nord la Cupa Mondială. De ce nu am putea trece de la 32 la 40 de echipe? S-ar face opt grupe cu câte cinci echipe. Şi, conform studiilor noastre, nu s-ar adăuga decât trei zile de competiţie", a declarat Michel Platini.

Declaraţia preşedintelui UEFA vine la două zile după ce şeful FIFA, Joseph Blatter, a propus reconsiderarea numărului de echipe de pe fiecare continent.

"Trebuie să acordăm federaţiilor africane şi asiatice locul pe care îl merită. Europenii şi sud-americanii au cele mai multe locuri pentru Cupa Mondială chiar dacă au mai puţine federaţii ca Africa şi Asia. Nu este normal ca Africa să aibă doar cinci locuri", a declarat Blatter pentru revista FIFA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici