Platini: Arbitrajul e mort

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, vineri, la Cape Town, că arbitrajul, în forma sa actuală, "este mort", iar soluţia este reprezentată de mijloace umane suplimentare şi în niciun caz de proba video ce ar însemna "sfârşitul fotbalului".

11 afișări
Imaginea articolului Platini: Arbitrajul e mort

Platini: Arbitrajul e mort (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă Thierry Henry este un trişor (n.r. - referire la henţul comis de Henry în meciul cu Franţa), atunci toţi fotbaliştii sunt trişori şi eu sunt unul dintre ei: arbitrajul nu mai este bun. Arbitrajul, în forma sa actuală, este mort şi spun acest lucru de 10 ani. Televiziunea a făcut ca arbitrajul să fie mort. Mâna lui Henry, în urmă cu 20 de ani, ar fi ştiu de ea doar el şi portarul. Nu văd altă soluţie decât doi arbitri suplimentari. Fotbalul trebuie să rămână uman. Dacă luăm proba video în preliminariile Euro-2012, adică la un meci Feroe-Estonia, în faţa a 1.000 de persoane, va fi nevoie de 25 de camere, adică 200.000 euro! Şi apoi vom vedea că o greşeală a fost precedată de alta şi alta: ar fi sfârşitul fotbalului", a afirmat Platini.

Naţionala Irlandei a ratat calificarea la CM de fotbal, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, după prelungiri, meciul retur de baraj disputat cu reprezentativa Franţei. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reuşind egalarea prin Gallas, în minutul 103, după o fază la care Thierry Henry a comis henţ. În meciul tur de baraj, Franţa a învins cu scorul de 1-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici