Platini avertizează Serbia: Are deja cartonaşul galben

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, marţi, la Paris, că Serbia a primit în trecut cartonaşul galben în materie de incidente, în condiţiile în care instanţa disciplinară a forului european se va întruni, la 22 noiembrie, pentru a analiza ce s-a întâmplat la meciul de tineret cu Anglia.

52 afișări

"Am primit toate rapoartele, avem înregistrările video, Comisia de Disciplină este sesizată, dar noi am adresat deja un serios cartonaş galben Serbiei. Rasismul este o problemă care ne atinge enorm, luptăm împotriva acestui flagel. Acesta este răspunsul pe care i-l ofer premierului britanic, care mi-a scris pe această temă", a declarat Platini, infomrează AFP.

UEFA a anunţat, miercuri, că a deschis o procedură disciplinară după meciul de tineret Serbia - Anglia, din manşa retur a barajului pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2013.

Ministrul englez al Sporturilor, Hugh Robertson, a cerut oficial UEFA să sancţioneze sever Serbia pentru insultele rasiste pe care fanii le-au adresat jucătorilor din naţionala Albionului, la meciul retur din barajul de calificare la Campionatului European de tineret, disputat, marţea trecută, la Krusevac.

Şi premierul David Cameron a cerut UEFA să reacţioneze cu putere după incidentele de la Krusevac. Potrivit purtătorului său de cuvânt, Cameron s-a arătat "consternat" când s-au auzit din tribune strigăte care imitau sunetele maimuţelor la adresa jucătorilor englezi de culoare, dar şi de altercaţiile de la finalul meciului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici