Platini, în vizită la Naţional Arena: Sunt încântat, stadionul este foarte frumos. Acum trebuie să găsiţi jucători foarte buni

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută după vizitarea Naţional Arena, că este încântat de ceea ce a văzut şi că stadionul este foarte frumos, precizând însă că nu va putea fi prezent la inaugurarea arenei, în august.

829 afișări
Imaginea articolului Platini, în vizită la Naţional Arena: Sunt încântat, stadionul este foarte frumos. Acum trebuie să găsiţi jucători foarte buni

Platini, în vizită la Naţional Arena: Sunt încântat, stadionul este foarte frumos. Acum trebuie să găsiţi jucători foarte buni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt foarte fericit că sunt în România, este o vizită foarte rapidă. Suntem în drum spre Belgrad pentru finala Campionatului European under 17. Am considerat că este bine să îmi petrec dimineaţa cu prietenul meu Mircea (Sandu). Sunt încântat de ceea ce am văzut, aţi făcut un stadion foarte frumos. Stadionul nu este doar pentru finala Ligii Europa, este o istorie care se va scrie într-un stadion minunat şi o mare ţară precum România îl merită. Aveţi o federaţie frumoasă, un stadion frumos, şi acum trebuie să găsiţi şi jucători foarte buni. Mingea există, arbitri sunt, dar cu jucătorii nu pot să fac nimic. Am venit să văd stadionul pentru că nu pot să fiu prezent la inaugurarea din august", a spus Platini

Michel Platini a precizat că o echipă UEFA va veni la Bucureşti după finala din acest an a Ligii Europa, pentru a pune la punct detaliile pentru finala din 2012 a competiţiei. "Nu este momentul să dau sfaturi constructorilor, pentru că stadionul este aproape terminat. Pentru finala din 2012 o echipă UEFA va veni la Bucureşti după finala de la Dublin pentru a pune la punct toate detaliile", a explicat Platini.

Preşedintele UEFA consideră că pentru ca Naţional Arena să găzduiască o finală de Liga Campionilor, capacitatea stadionului ar trebui să fie mai mare: "Ar trebui să se mărească stadionul de la 55.000 la 75.000 de locuri. E dificil, aproape imposibil să organizezi o finală de Liga Campionilor pe un stadion care are între 40 şi 55.000 de locuri, cererea este prea mare".

  • Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că stadionul va fi gata la timp. "Vom fi gata cu stadionul şi cu tot ceea ce înseamnă el la timp. Avem finanţare pentru terminarea proiectului. Stadionul este al bucureştenilor, domnul Platini este binevenit tot timpul în Bucureşti şi în România", a afirmat Oprescu.

  • Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a făcut o prezentare a ceea ce s-a construit şi urmează să se construiască la Naţional Arena şi în zona stadionului. "S-au rezervat hoteluri de 3-5 stele, urmând ca după finala de la Dublin o delegaţie a UEFA să decidă asupra lor. S-au identificat zonele de fan-fest. În apropiere se va construi o parcare de 2000 de locuri, sunt patru mijlocace de transport cu care se ajunge la stadion. Accesul este facil şi nu e nevoie să se vină cu maşina la stadion", a mai spus Sandu.

  • Cipriotul Marios Lefkaritis, vicepreşedintele Comitetului Executiv al UEFA, s-a declarat încântat de Naţional Arena: "Am venit prima oară aici când era o gaură mare, iar acum stadionul este aproape gata. Cu certitudine banii au fost folosiţi cu folos".

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a intenţionat să participe la vizită, sosind la arenă la ora 10.23, însă cu puţine secunde înainte de venirea delegaţiei el a intrat în sediul FRF, spunând că îl va saluta pe Michel Platini ulterior. "Fratele meu, eu aş sta, dar când am auzit că trebuie să urc vreo 45 de minute... Eu nu pot cu spatele meu. Îl aştept aici înăuntru să îl salut", a explicat Dragomir.

O delegaţie a UEFA, condusă de preşedintele forului, Michel Platini, şi însoţită de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi de preşedintele FRF, Mircea Sandu, a vizitat, sâmbătă, timp de 35 de minute, stadionul Naţional Arena, care va găzdui în mai 2012 finala Ligii Europa.

Din delegaţia UEFA au făcut parte Marios Lefkaritis, secretarul general adjunct Theodore Theodoridis, directorul direcţiei de dezvoltare a asociaţiilor naţionale din cadrul forului, Thierry Favre, şi directorul de cabinet al preşedintelui UEFA, Kevin Lamour.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici