Platini, la recurs: "Dacă aş avea ceva să-mi reproşez, m-aş ascunde în Siberia, de ruşine"

Michel Platini, preşedintele suspendat al UEFA, a declarat, luni, după audierile în cazul apelului făcut la FIFA, că luptă împotriva nedreptăţilor, nu pentru viitorul lui, a informat BBC.

242 afișări
Imaginea articolului Platini, la recurs: "Dacă aş avea ceva să-mi reproşez, m-aş ascunde în Siberia, de ruşine"

Platini, la recurs: "Dacă aş avea ceva să-mi reproşez, m-aş ascunde în Siberia, de ruşine" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Nu am făcut nimic şi nu îmi este frică de nimic. Dacă aş avea ceva să-mi reproşez, m-aş ascunde în Siberia, de ruşine. Lupt împotriva nedreptăţilor, nu pentru viitorul meu", a declarat Platini, care s-a prezentat, luni, la sediul FIFA din Zurich.

Fostul conducător al UEFA şi Sepp Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, au fost suspendaţi, pe 21 decembrie, pentru o perioadă de opt ani din toate activităţile fotbalistice. Cei doi au fost acuzaţi de "conflict de interese" şi "plată neloială", după ce Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter în 2011, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002, fără contract scris.

Audierile în cazul apelului depus de Blatter vor avea loc marţi.

"Blatter m-a pus în această situaţie? Nu, el se află în aceeaşi situaţie ca mine. Cineva a apăsat butonul şi voi încerca să aflu cine a făcut-o", a adăugat Platini.

UEFA a anunţat, în ianuarie, că nu va organiza alegeri pentru postul de preşedinte până la soluţionarea apelului depus de Platini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici