Platini reiterează ideea arbitrajului "în cinci"

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a reiterat, sâmbătă, la postul Canal Plus, ideea arbitrajului "în cinci", cu doi arbitri asistenţi în plus, sistem care speră să fie testat la meciurile de juniori din calendarul FIFA, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Platini reiterează ideea arbitrajului "în cinci"

Platini reiterează ideea arbitrajului "în cinci"

"International Board este împotriva arbitrajului video, la fel ca mine. Arbitrajul în trei este depăşit. Trebuie să se testeze alte lucruri pentru a se ajunge să se facă mai puţine greşeli", a precizat Platini.

Formula "cu doi arbitri asistenţi în plus" nu va fi testată în decembrie, la Campionatul Mondial al Cluburilor, deoarece s-a stabilit deja că la acest turneu va fi folosit pentru prima dată "o minge inteligentă" (mingea va avea un cip ce va permite să se stabilească dacă a atins linia porţii sau nu).

În opinia lui Platini, arbitrajul "în cinci" ar putea fi testat anul viitor, la meciuri de juniori din calendarul FIFA.

Michel Platini este preocupat de problema arbitrajului încă dinainte de a deveni preşedintele UEFA. "Filozofia mea pentru a ajuta în lupta împotriva nedreptăţilor constă mai mult în mărirea numărului componenţilor brigăzii de arbitri de la fiecare meci, adăugând doi arbitri asistenţi. Aceştia ar putea fi arbitri experimentaţi, de peste 45 de ani, cărora nu li se cere să alerge, ci să se concentreze asupra suprafeţelor de 18 metri. Ei ar putea fi numiţi «arbitrii de 18 metri»", spunea Platini la 9 ianuarie 2007, când candida pentru postul de preşedinte UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici