Platini va sprijini candidatura Bucureştiului pentru organizarea finalei Cupei UEFA din 2012

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri cu Şeful Cancelariei Primului-ministru, Dorin Marian, că va sprijini candidatura Bucureştiului la organizarea finalei Cupei UEFA din 2012, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Executivului, remis MEDIAFAX.

11 afișări
Imaginea articolului Platini va sprijini candidatura Bucureştiului pentru organizarea finalei Cupei UEFA din 2012

Platini va sprijini candidatura Bucureştiului pentru organizarea finalei Cupei UEFA din 2012 (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Cancelariei Primului-ministru, Dorin Marian, a primit, joi, la Palatul Victoria, o delegaţie a UEFA, condusă de preşedintele forului fotbalistic european, francezul Michel Platini. Cu această ocazie, Dorin Marian a solicitat sprijinul şefului UEFA în ceea ce priveşte susţinerea candidaturii oraşului Bucureşti pentru găzduirea finalei Cupei UEFA în anul 2012, pe noul Stadion Naţional.

De asemenea, şeful Cancelariei Primului-ministru a exprimat intenţia României de a organiza, împreună cu un stat vecin, o competiţie fotbalistică importantă. Miercuri, preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal, Boris Mihailov, anunţase că Bulgaria doreşte organizarea, alături de România, a Campionatului European din 2020.

Discuţiile dintre Dorin Marian şi Michel Platini s-au referit şi la alte subiecte actuale din fotbal, precum violenţele de pe stadioane şi posibilele soluţii pentru combaterea actelor de huliganism. La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat vicepreşedintele UEFA, Marios Lefkaritis, preşedintele FRF, Mircea Sandu, directorul general al FRF, Ioan Lupescu, şi directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale al FRF, Florin Prunea.

Michel Paltini vizitează, în aceste zile, mai multe state din estul Europei, Albania, Bulgaria, România şi Cehia.

Preşedintele UEFA a sosit, joi, la Bucureşti şi a inspectat stadiul lucrărilor la Stadionul Naţional din Complexul Sportiv Lia Manoliu. Delegaţia UEFA a ajuns la şantierul de la Stadionul Naţional după o vizită la sediul Primăriei Bucureşti, unde Platini s-a întâlnit cu primarul Sorin Oprescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici