Platini: Xavi merită să câştige Balonul de Aur FIFA

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, pentru cotidianul Gazzetta dello Sport, că preferatul său pentru trofeul celui mai bun fotbalist în 2010, Balonul de Aur FIFA, este Xavi Hernandez (FC Barcelona), campion mondial cu naţionala Spaniei.

33 afișări
Imaginea articolului Platini: Xavi merită să câştige Balonul de Aur FIFA

Platini: Xavi merită să câştige Balonul de Aur FIFA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Clasamentul meu este: Xavi, apoi Sneijder, iar apoi Iniesta", a spus Platini.

Olandezul Wesley Sneijder a câştigat Liga Campionilor, Cupa şi campionatul Italiei cu echipa Internazionale Milano, dar a pierdut cu Olanda finala Cupei Mondiale, împotriva Spaniei, scor 0-1, după un gol marcat de Iniesta.

"Este nedrept că jucătorul echipei Inter nu se află printre primii trei. Cei mai buni sunt Messi şi Cristiano Ronaldo, dar înainte de toate trebuie să se ia în considerare Cupa Mondială. Este normal. În 1982, a câştigat italianul Paolo Rossi: el nu era cel mai bun, dar la Cupa Mondială a fost", a precizat Michel Platini.

Argentinianul Lionel Messi, spaniolii Andres Iniesta şi Xavi Hernandez sunt nominalizaţii Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) pentru trofeul decernat celui mai bun fotbalist în 2010, Balonul de Aur FIFA. Gazzetta dello Sport consideră că ierarhia va fi următoarea: 1. Iniesta, 2. Xavi, 3. Messi.

Câştigătorul va fi anunţat în cadrul primei gale FIFA Balonul de Aur, la Zurich, în 10 ianuarie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici