Pliskova: Chiar dacă "mi-am pierdut casa" la Paris, rămân şi de această dată cu Simona Halep

Karolina Pliskova (Cehia, 1 WTA) este de părere că Simona Halep va reuşi, în primul tur la US Open, prima victorie în faţa rusoaicei Maria Şarapova, mizând pe avantajul perioadei lungi de inactivitate a fostului lider mondial.

6878 afișări
Imaginea articolului Pliskova: Chiar dacă "mi-am pierdut casa" la Paris, rămân şi de această dată cu Simona Halep

Pliskova: Chiar dacă "mi-am pierdut casa" la Paris, rămân şi de această dată cu Simona Halep

Pliskova are doar cinci puncte avans faţă de Simona Halep, suficient pentru a rămâne lider WTA, dar rivalitatea din clasament nu o împiedică pe cehoaică să vorbească frumos despre Simona, cu care, de altfel, e şi bună prietenă.

Întrebată despre duelul-şoc din primul tur de la US Open, dintre Halep şi Şarapova, Pliskova nu a stat prea mult pe gânduri în momentul în care a trebuit să aleagă o câştigătoare şi a nominalizat-o imediat pe Simona.

Cehoaica spune că prezenţa Şarapovei pe tabloul principal e de bun augur pentru ultima competiţie de Mare Şlem a anului, dar o vede favorită pe rivala pentru locul unu WTA: "Maria e o profesionistă desăvârşită. E un lucru benefic pentru turneu că se va întâlni cu Simona. Cred că va fi un meci foarte bun şi cu siguranţă îl voi urmări. Nu sunt atât de bună la pariuri. Chiar dacă 'mi-am pierdut casa' la Paris, rămân şi de această dată cu Simona. Ea a jucat mai multe meciuri în acest an şi are mai multă consistenţă", a fost opinia Karolinei, exprimată în cadrul unei conferinţe de presă.

"Casa pierdută" de Pliskova este, de fapt, un pariu pierdut de cehoaică, la un meci în care a prevăzut, de asemenea, o victorie a Simonei. Se întâmpla la Roland Garros, înaintea finalei, când, după ce era eliminată de Halep în penultimul act, cehoaica dădea ca sigur un succes istoric al româncei şi anunţa că "pariez tot ce am pe Simona". Până la urmă, Karolina nu s-a dovedit inspirată, iar Jelena Ostapenko i-a dat planurile peste cap, letona de doar 20 de ani reuşind să întoarcă finala de la Paris şi să câştige un titlu istoric.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici