Poliţia a efectuat percheziţii la Federaţia Spaniolă de Fotbal şi acasă la Luis Rubiales. Ancheta de corupţie are legătură cu relocarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită

Poliţia a percheziţionat miercuri sediul Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) şi un apartament aparţinând fostului său şef, Luis Rubiales, în cadrul unei anchete de corupţie privind o afacere de milioane de euro pentru relocarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

150 afișări
Imaginea articolului Poliţia a efectuat percheziţii la Federaţia Spaniolă de Fotbal şi acasă la Luis Rubiales. Ancheta de corupţie are legătură cu relocarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită

Un tribunal spaniol investighează din 20 iunie 2022 dacă Rubiales a comis o infracţiune de management necorespunzător atunci când RFEF a convenit cu firma Kosmos a fostului jucător al FC Barcelona Gerard Pique să mute turneul, a declarat o sursă judiciară, citată de Reuters.

Rubiales nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters, dar a negat anterior comiterea de infracţiuni. RFEF a refuzat să comenteze.

Rubiales i-a înfuriat pe tradiţionaliştii din fotbalul spaniol prin extinderea competiţiei dintre campionii ligii şi câştigătorii Copa del Rey la un format cu patru echipe, mutarea evenimentului din august în ianuarie şi găzduirea acestuia în afara Spaniei.

În 2019, RFEF a încheiat un acord pe trei ani în valoare de 120 de milioane de euro cu autoritatea sportivă saudită pentru a organiza competiţia în Arabia Saudită.

Judecătoarea Delia Rodrigo Diaz a ordonat noi percheziţii la baza din Madrid a RFEF şi la apartamentul din Granada al lui Rubiales, ca parte a anchetei sale, a declarat sursa pentru Reuters.

Biroul procurorului naţional a declarat că ancheta vizează corupţia în afaceri, gestionarea necorespunzătoare a activelor şi spălarea de bani.

Poliţia a efectuat un total de 11 percheziţii în locaţii nespecificate din Spania legate de acest caz, iar biroul procurorului a declarat că se aşteaptă ca şapte persoane să fie arestate.

În timp ce Garda Civilă şi agenţii sub acoperire percheziţionau birourile federaţiei de fotbal, echipa naţională a Spaniei se antrena pe terenul alăturat. Aceasta se va întâlni cu Columbia vineri la Londra şi cu Brazilia marţi, în două meciuri amicale.

Personalul RFEF nu a avut voie să intre în clădire. Mass-media care se aflau acolo pentru a reflecta antrenamentul şi pentru a intervieva jucătorii au fost supravegheaţi îndeaproape în timp ce poliţia a efectuat percheziţii care au început la ora 9:30 şi au continuat până după-amiază.

O sursă din cadrul RFEF a declarat pentru Reuters că locuinţa lui Rubiales a fost, de asemenea, percheziţionată. Imaginile au arătat ofiţeri ai Gărzii Civile ieşind din apartamentul din centrul oraşului Granada cu o cutie de carton pe care scria "Luis Rubiales" împreună cu alte câteva genţi.

Investigaţia se adaugă la problemele legale ale lui Rubiales, după ce acesta a fost acuzat de agresiune sexuală şi constrângere în legătură cu sărutul său nesolicitat pe gură al jucătoarei Jenni Hermoso în timpul festivităţilor de după victoria Spaniei la Cupa Mondială feminină de anul trecut.

Atât Hermoso, cât şi Rubiales, alături de colegi, au depus mărturie în faţa judecătorului de instrucţie, care a recomandat ca acest caz să fie judecat.
Mandatul lui Rubiales a fost plin de controverse, inclusiv decizia şocantă de a-l demite pe selecţionerul Spaniei, Julen Lopetegui, cu două zile înainte de meciul de deschidere a Cupei Mondiale din 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici