Poliţia sud-africană a preluat operaţiunile de securitate de pe patru stadioane de la CM

Poliţia sud-africană a anunţat, marţi, că a preluat operaţiunile de securitate de pe patru din cele zece stadioane ce găzduiesc meciuri de la Cupa Mondială, după ce angajaţii unei firme private, care se ocupau de arenele respective, au intrat în grevă.

19 afișări
Imaginea articolului Poliţia sud-africană a preluat operaţiunile de securitate de pe patru stadioane de la CM

Poliţia sud-africană a preluat operaţiunile de securitate de pe patru stadioane de la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Stadioanele aflate sub supravegherea Poliţiei sunt cele din Cape Town, Durban, Port-Elizabeth şi Johannesburg (Ellis Park).

"Poliţia naţională sud-africană (SAPS) şi comitetul local de organizare (LOC) au ajuns la un acord pentru ca SAPS să preia provizoriu controlul operaţiunilor de securitate pe patru stadioane", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

"Am activat aceste planuri de urgenţă pentru a asigura o bună desfăşurare a competiţiei. Suntem siguri că această schimbare nu va aduce prejudicii nici Cupei Mondiale, nici activităţilor noastre, ale Poliţiei", a precizat comisarul naţional Bheki Cele.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Themba Maseko, a declarat că suporterii nu au motive de îngrijorare în privinţa securităţii lor, deoarece poliţiştii sunt gata să intervină. "Poliţia sud-africană şi alte firme de securitate sunt pregătite pentru orice situaţie", a spus Maseko.

Angajaţii firmei private de securitate Stallion se află în conflict, începând de duminică, cu angajatorii lor, din motive salariale.

Aproxiamativ 400 de agenţi de pază din Durban au organizat, duminică, o manifestaţie după meciul Germania - Australia, scor 4-0, fiind nevoie de intervenţia poliţiei pentru a-i dispersa. Luni, agenţi de pază din Cape Town au încetat lucrul cu trei ore înainte de meciul Italia - Paraguay, scor 1-1.

Câteva sute de agenţi de pază au intrat în grevă, marţi, la Stadionul Ellis Park din Johannesburg, înainte de meciul Coreea de Nord - Brazilia.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici