Poliţistul care l-a ucis pe suporterul echipei Lazio spune că a fost un accident

Poliţistul Luigi S., care l-a ucis, duminică, pe suporterul echipei Lazio Roma, Gabriele Sandri, a declarat că arma s-a descărcat accidental, el neluând la ţintă victima, informează cotidianul Gazzetta dello Sport.

8 afișări
Imaginea articolului Poliţistul care l-a ucis pe suporterul echipei Lazio spune că a fost un accident

Poliţistul care l-a ucis pe suporterul echipei Lazio spune că a fost un accident

"Nu am luat pe nimeni la ţintă, nici nu aş fi putut face aşa ceva. Eram la 200 de metri distanţă, cum aş fi putut? Primul foc l-am tras în aer, iar al doilea foc a fost accidental. Acest accident a distrus două familii: a suporterului şi pe a mea", a spus poliţistul printre lacrimi.

În urma acestui incident, meciurile Internazionale Milano - Lazio Roma şi AS Roma - Cagliari au fost amânate, iar partida Atalanta Bergamo - AC Milan a fost întreruptă din cauza violenţelor suporterilor gazdă.

Suporteri ai echipelor Lazio şi AS Roma s-au bătut cu forţele de ordine duminică seara şi au pătruns în sediile CONI (Comitelul Olimpic Italian) şi în cele ale stadionului Olimpico. În urma acestor violenţe, 40 de poliţişti au fost internaţi în spital.

La 11 noiembrie 2007, Gabriele Sandri, în vârstă de 26 de ani, fan al echipei Lazio şi DJ în capitala Italiei, a decedat pe autostrada A1, din apropiere de Arezzo, unde au avut loc ciocniri violente între suporteri laziali şi fani ai formaţiei Juventus Torino. Prefectul din Arezzo a recunoscut, în faţa presei, că suporterul echipei Lazio Roma a fost împuşcat de un poliţist şi susţine că este vorba de o "tragică eroare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici