Polonezul Jakub Kaczmarek a câştigat cea de-a 54-a ediţie a Turului României. Pe locul doi se află un român

  • Polonezul Jakub Kaczmarek a câştigat cea de-a 54-a ediţie a Turului României.
  • Românul Serghei Ţvetcov a ocupat locul doi
265 afișări
Imaginea articolului Polonezul Jakub Kaczmarek a câştigat cea de-a 54-a ediţie a Turului României. Pe locul doi se află un român

Polonezul Jakub Kaczmarek a câştigat cea de-a 54-a ediţie a Turului României. Pe locul doi se află un român

Capitala ţării a fost gazda ultimei etape din Turul României. Înainte de startul profesioniştilor, peste 400 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani au concurat la Cursa Copiilor, pe biciclete cu pedale, fără pedale sau cu roţi ajutătoare. La festivitatea de premiere a micuţilor a participat şi Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, care a venit la eveniment direct de la aeroport, cu medalia de argint câştigată la Paralimpiada de la Tokyo în buzunar.

Startul în ultima etapă a Turului României s-a dat la ora 15.00, iar cicliştii au parcurs traseul de 5,8 km între Bulevardul Kiseleff - Piaţa Presei Libere de 17 ori, cu o viteză medie de 46 de km/oră. Daniel Crista a câştigat două din cele trei sprinturi intermediare de pe traseu, iar Eduard Grosu a trecut al treilea linia de sosire. Cel mai puternic din sprintul de pe Kiseleff a fost Patryk Stosz, de la Voster ATS, care a mai câştigat şi etapa de la Deva, urmat de Dusan Rajovic (Echipa Naţională a Serbiei). România a fost reprezentată onorabil şi în clasamentul general, cu Serghei Ţvetcov, pe locul doi şi Emil Dima pe locul 8.

La final de Turul României, au îmbrăcat tricouri distinctive:

  • Tricoul Galben de lider în clasamentul general - Jakub Kaczmare, Mazowsze Serce Polski,
  • Tricoul Roşu, de lider în clasamentul pe puncte - Patryk Stosz, Voster ATS Team,
  • Tricoul Verde, de lider în clasamentul căţărătorilor - Maciej Paterski, Voster ATS Team,
  • Tricoul Alb, de lider în clasamentul U23 - Maksym Bilyi, D'Amico UM Tools,
  • Tricoul Albastru de lider în clasamentul românilor - Serghei Ţvetcov, Wildlife Generation,
  • Tricoul gri, de lider în clasamentul echipelor - Androni Giocattoli Sidermec.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici