Polonia anunţă că va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2036

Polonia îşi va depune candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară în 2036, a declarat miercuri preşedintele polonez Andrzej Duda, intrând în competiţie şi cu alte ţări, printre care Indonezia, Mexic şi India.

77 afișări
Imaginea articolului Polonia anunţă că va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2036

Polonia anunţă că va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2036

Polonia, care a găzduit în această vară Jocurile Europene polisportive de la Cracovia şi Malopolska, nu a găzduit niciodată o ediţie a Jocurilor Olimpice, de vară sau de iarnă.

"Aş dori să anunţ, după consultări cu Comitetul Olimpic Polonez, cu ministrul Sportului şi cu guvernul, că ambiţia şi intenţia noastră este de a începe eforturile pentru a organiza Jocurile Olimpice de vară în 2036", a declarat Andrzej Duda în cadrul unei conferinţe la Zakopane, în sudul Poloniei.

Comitetul Internaţional Olimpic a acordat Jocurile din 2032 oraşului Brisbane, în timp ce există deja mai mulţi potenţiali candidaţi interesaţi pentru Jocurile din 2036.

Mexic şi Indonezia şi-au exprimat oficial interesul, în timp ce o candidatură din partea Indiei pare aproape inevitabilă. Turcia, Ungaria şi oraşe din regiunea Golfului s-ar putea alătura, de asemenea.

"Prietenii noştri polonezi au demonstrat deja cu succes că au ceea ce este necesar pentru a organiza evenimente sportive internaţionale de mare anvergură şi de cea mai înaltă calitate", a declarat Hasan Arat, membru al Comitetului Executiv al Comitetelor Olimpice Europene (EOC).

Comitetul Olimpic European este responsabil de Jocurile Europene, un eveniment care are loc o dată la patru ani şi la care participă peste 7.000 de sportivi care concurează în 26 de sporturi pe parcursul a 12 zile.

"Din tot ceea ce a văzut EOC acolo, Polonia este bine calificată pentru a găzdui şi Jocurile Olimpice", a declarat Arat.

Nu există un proces de licitaţie deschisă sau o campanie oficială pentru Jocurile Olimpice, aşa cum se întâmpla în trecut, ca urmare a modificărilor aduse regulilor de către CIO în urmă cu câţiva ani.

Candidaţii intră acum în discuţii private cu CIO înainte ca recomandarea unui oraş să fie făcută în sesiunea CIO pentru vot. CIO acordă de obicei Jocurile Olimpice de vară cu cel puţin şapte ani înainte.

Parisul va găzdui Jocurile de vară de anul viitor, în timp ce Los Angeles va găzdui Jocurile din 2028.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici