Ponta va asista la meciul de rugby Georgia-România

Premierul Victor Ponta, aflat în vizită oficială în Georgia, va asista, sâmbătă, la meciul de rugby Georgia-România, contând pentru Cupa Europeană a Naţiunilor, şi va acorda la final învingătorilor, conform tradiţiei partidelor dintre cele două ţări, Cupa Antim Ivireanul.

180 afișări
Imaginea articolului Ponta va asista la meciul de rugby Georgia-România

Ponta va asista la meciul de rugby Georgia-România

Cupa este numită după Mitropolitul Antim Ivireanul din Georgia şi, conform tradiţiei, câştigătorul ţine trofeul în vitrină sa până la următorul meci.

Vineri, Ponta i-a spus omologului său georgian, Irakli Garibaşvili, că parcursul european al Georgiei e un obiectiv strategic pe care România îl sprijină în totalitate, dar există un un domeniu în care cele două state sunt adversare, respectiv meciul de rugby Georgia-România, de sâmbătă.

"Parcursul european al Georgiei este un obiectiv strategic pe care România îl sprijină în totalitate. Este un singur domeniu în care nu putem fi parteneri, suntem adversari: este vorba despre meciul de rugby care va fi mâine şi care va opune cele două echipe naţionale. I-am recunoscut domnului prim-ministru că n-o să ţin cu Georgia, o să ţin cu România, dar cu atât mai mult, în afară de această singură bătălie pe teren, toate celelalte lucruri pe care le avem sunt interese comune, proiecte comune şi se poate baza pe România", a spus Ponta.

Din delegaţia premierului fac parte şi membri ai Federaţiei Române de Rugby, jucători din generaţia anilor 80, care vor asista la rândul lor la meciul de rugby Georgia-România, de la Tbilisi.

În urma acestei partide, vor fi stabilite câştigătoarea Cupei Europene a Naţiunilor şi traseul Georgiei şi României la Cupa Mondială din 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici