Popescu: Dacă aş primi o ofertă de la Galatasaray aş merge unde mă duce inima

Fostul internaţional român Gheorghe Popescu a declarat pentru postul turc Lig TV că în cazul în care ar primi o ofertă de la fosta sa echipă, Galatasaray, ar merge acolo unde îl duce inima, iar inima sa este alături de formaţia din Istanbul, informează cotidianul Akşam.

85 afișări
Imaginea articolului Popescu: Dacă aş primi o ofertă de la Galatasaray aş merge unde mă duce inima

Gică Popescu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Dacă aş primi o ofertă de la Galatasaray, aş merge unde mă duce inima. Oricum inima mea este alături de Galatasaray", a spus Popescu.

El l-a lăudat pe fostul său antrenor de la Galatasaray, Mircea Lucescu, care pregăteşte în prezent formaţia Şahtior Doneţk: "Şansa mare a lui Lucescu este că are un conducător şi nişte jucători foarte buni. Însă el îi ridică şi pe jucătorii care nu au valoare, prin munca şi experienţa sa".

Popescu a menţionat că a petrecut cele mai frumoase zile ale carierei sale la Galatasaray, în perioada 1997-2001.

"La FC Barcelona am fost căpitan şi am obţinut multe succese, dar la Galatasaray am fost mai fericit. Nu am avut parte nicăieri de iubirea de la Galatasaray. Nu au existat la nicio echipă prietenia şi ataşamentul de acolo. Iar acesta a fost cheia succesului: faptul că eram uniţi. Dacă ar fi să îmi doresc ceva, este să mă întorc în timp şi să joc la Galatasaray. Dacă aş fi putut să retrăiesc acele zile... A fost foarte frumos şi îmi este dor", a afirmat fostul fotbalist.

Gheorghe Popescu a mai spus că nu s-a rupt total de Istanbul după ce a plecat de la Galatasaray. "Familia mea iubeşte oraşul Istanbul şi mergem acolo de fiecare dată când avem ocazia", a menţionat el, adăugând şi detalii despre afacerile sale.

Popescu este de părere că meritul câştigării Cupei UEFA în 2000 de către Galatasaray aparţine tehnicianului Fatih Terim. "Cupa UEFA nu a fost meritul nostru. A fost al lui Terim. Nu voi uita niciodată acea lovitură de departajare. Faptul că s-a nimerit ca eu să execut ultima lovitură a fost o mare şansă pentru mine. A fost cel mai frumos moment al carierei mele. Când mă plictisesc câteodată intru pe internet, urmăresc înregistrarea finalei cu Arsenal, retrăiesc acele momente şi mă emoţionez", a precizat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici