Portarul David James, în vârsta de 42 de ani, va evolua în Islanda

Fostul portar ar reprezentativei Angliei şi al echipei FC Liverpool, David James (42 de ani), a anunţat, pe contul său de Twitter, că va evolua în prima ligă islandeză la Iþrottabandalag Vestmannaeyja (IBV), ocupanta locului trei în sezonul trecut, informează liverpoolecho.co.uk.

119 afișări
Imaginea articolului Portarul David James, în vârsta de 42 de ani, va evolua în Islanda

Portarul David James, în vârsta de 42 de ani, va evolua în Islanda

David James a părăsit Anglia în cursul zilei de marţi pentru a semna contractul cu IBV, după ce luna trecută şi-a reziliat, de comun acord, înţelegerea cu divizionara a treia engleză, Bournemouth.

James, care a evoluat de 277 de ori pentru "cormorani" şi de 53 de ori pentru echipa naţională a Angliei, va avea o funcţie de antrenor-jucător. La IBV, James va colabora cu fostul său coechipier de la Portsmouth, Hermann Hreidarsson, care în prezent este antrenorul principal al echipei.

"Voi merge în Islanda să semnez cu IBV. Rolul meu va fi de antrenor-jucător, alături de Herman. Amândoi suntem foarte încântaţi înaintea acestei experienţe", a scris James, pe Twitter.

Unul dintre primele meciuri ale lui James la IBV va fi împotriva formaţiei Portsmouth. Meciul, care va avea loc la 16 aprilie, va fi organizat pentru strângerea de fonduri de către Portsmouth, care se confruntă în continuare cu mari probleme financiare.

IBV, care a terminat sezonul trecut pe locul trei, este o echipă de pe mica insulă Vestmannaeyjar, care are o populaţie de puţin peste 4.000 de locuitori.

James se antrenează cu noua sa echipă încă din luna februarie.

Ca urmare a gafelor comise în perioada FC Liverpool, James a fost numit "Calamitatea James", iar portarul a dat vina pentru lipsa de concentrare din timpul partidelor pe nopţile pierdute pe consola de jocuri Nintendo.

James a câştigat Cupa Angliei în 2008, cu Portsmouth, după ce pierduse precendetele finale jucate cu FC Liverpool, în 1996, şi Aston Villa, în 2000.

El a mai evoluat pentru Watford, Aston Villa, West Ham United, Manchester City, Portsmouth, Bristol City şi Bournemouth.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici