Portarul de 400 de milioane de euro al Barcelonei şi-a prelungit contractul până în 2026

  • FC Barcelona şi portarul Iñaki Peña au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului până la 30 iunie 2026, a anunţat marţi clubul catalan.
  • Clauza de răscumpărare a fost stabilită la 400 de milioane de euro.
288 afișări
Imaginea articolului Portarul de 400 de milioane de euro al Barcelonei şi-a prelungit contractul până în 2026

Jucătorul a semnat noul contract marţi dimineaţă, în birourile de la Spotify Camp Nou, în prezenţa preşedintelui Joan Laporta.

Iñaki Peña a început fotbalul la clubul său local Alicante CF, când avea doar 10 ani, ulterior fiind remarcat de Villarreal. Doi ani mai târziu a ajuns la La Masia, în 2012 A urcat în ierarhie, iar în 2018/19 a fost promovat la Barça Atlètic, dar a alternat aceste sarcini cu munca la echipa de seniori.

Fără să fi debutat încă la prima echipă, în ianuarie 2022, Peña a fost împrumutat la Galatasaray pentru restul sezonului, unde a jucat şase meciuri în campionatul turc şi două în Europa League, ambele împotriva lui Barça, fiind neînvins în prima manşă de pe Camp Nou.

A revenit la Barça la sfârşitul sezonului, iar la 3 ianuarie anul trecut a fost inclus oficial în prima echipă. În noiembrie, el şi-a făcut în sfârşit debutul oficial, într-un meci din Liga Campionilor, în deplasare la Viktoria Plzen.

De asemenea, a jucat în două meciuri din Copa del Rey în acest sezon, împotriva echipelor Intercity şi Ceuta. În vârstă de 24 de ani, el încă aşteaptă să joace primul său meci pentru Barça pe Camp Nou (deşi, în mod curios, a făcut-o ca jucător al lui Galatasaray).

Dacă Barça reuşeşte să obţină titlul în Liga cât mai repede, s-ar putea ca el să primească şansa de a juca pe Camp Nou chiar în acest sezon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici