Portarul Miller de la Hannover 96, internat în spital pentru epuizare mentală

Portarul de rezervă al echipei Hannover 96, Markus Miller, a anunţat, luni, că a fost spitalizat pentru a se trata de epuizare mentală, devenind indisponibil pe termen nelimitat.

183 afișări
Imaginea articolului Portarul Miller de la Hannover 96, internat în spital pentru epuizare mentală

Portarul Miller de la Hannover 96, internat în spital pentru epuizare mintală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am decis să informez clubul meu, pe suporterii noştri şi presa de boala mea. Voi fi internat pentru a urma un tratament", a declarat Miller pentru site-ul clubului.

Portarul în vârstă de 29 de ani, sosit de la Karlsruhe la Hanovra în vara anului 2010, a fost spitalizat într-o clinică privată, unde va urma o psihoterapie intensivă.

Într-un comunicat, clubul german şi-a anunţat întreaga susţinere pentru jucătorul său, a cărui internare survine la aproape doi ani de la sinuciderea unui alt portar al grupării, Robert Enke.

"Îi vom acorda toată susţinerea noastră. El vorbeşte de probleme mentale, care sunt un subiect tabu în societatea noastră. Prioritatea noastră este ca el să fie tratat cu succes", a afirmat directorul sportiv al clubului, Jorg Schmadtke.

Antrenorul Mirko Slomka s-a declarat impresionat de curajul lui Miller, la fel şi selecţionerul Joachim Low.

"Era cel mai bun lucru de făcut. Chiar dacă nu i-a fost uşor să se deschidă publicului", a spus Low la Gdansk, unde se află cu naţionala Germaniei, care va întâlni Polonia într-un meci amical.

Suferind de depresie, Enke, opt selecţii în naţionala Gemraniei, s-a sinucis la vârsta de 32 de ani, în 10 noiembrie 2009, aruncându-se în faţa unui tren.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici