Portsmouth şi-a schimbat proprietarul pentru a treia oară în ultimul an

Gruparea engleză Portsmouth FC, ultimul loc din Premier League, şi-a schimbat pentru a treia oară în ultimul an proprietarul, după ce Ali Al-Faraj nu a putut achita datoriile către omul de afaceri din Hong Kong, Balram Chainrai, informează Sky Sports.

18 afișări
Imaginea articolului Portsmouth şi-a schimbat proprietarul pentru a treia oară în ultimul an

Portsmouth şi-a schimbat proprietarul pentru a treia oară în ultimul an

Chainrai a preluat peste 90 de procente din acţiunile clubului, după ce omul de afaceri saudit Ali Al-Faraj nu a putut să returneze împrumuturile acordate de omul de afaceri din Hong Kong.

Împrumuturile, în sumă de 17 milioane de lire sterline (aproximativ 19,5 milioane de euro), au fost contractate pentru a menţine gruparea engleză pe linia de plutire din cauza gravelor probleme financiare cu care s-a confruntat aceasta.

Împrumuturile au fost garantate cu stadionul, viitoarele venituri provenite din drepturile de televizare, dar şi cu cele 90 de procente deţinute de Faraj.

Deranjat de incapacitatea de plată a lui Faraj, în ciuda termenelor de plată amânate, Chainrai şi-a pierdut răbdarea miercuri şi a preluat controlul clubului.

"Portpin (n.r. - compania prin intermediul căreia Al-Faraj deţinea pe Portsmouth) a făcut împrumuturi substanţiale pentru a asigura stabilitatea financiară a clubului. Totuşi, Portpin va continua să lucreze în interesul clubului. Pentru a putea ajuta pe Portsmouth să supravieţuiască avem nevoie de suportul şi înţelegerea Direcţiei Regale de Taxe pentru a găsi o soluţie", a spus Chainrai, pentru The Guardian.

Chainrai speră să reuşească stabilizarea financiară a clubului, care în prezent ocupă ultima poziţie în campionatul englez, iar apoi să vândă gruparea pentru a-şi recupera banii.

Al-Faraj preluase clubul la finalul lunii mai de la omul de afaceri francez de origine rusă, Alexandre Gaydamak.

Această preluare face ca Portsmouth să devină al doilea club englez cu patron din Hong Kong, după ce Carson Yeung a preluat controlul asupra grupării Birmingham în octombrie 2009.

Între timp, Portsmouth este pregătită să facă apel la petiţia înaintată de Direcţia Regală de Taxe în care gruparea engleză era acuzată că nu şi-a plătit unele taxe de peste 8,6 milioane de euro.

Mijlocaşul român Răzvan Cociş a trecut testele medicale impuse de Portsmouth şi a ajuns la un acord cu conducătorii clubului englez asupra unui contract în valoare de 12.000 de lire sterline săptămânal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici