Portugalia debutează la EURO 2020 împotriva Ungariei. Ronaldo şi-a propus să apere titlul din 2016

Prima rundă de meciuri de la EURO 2020 se încheie marţi cu meciurile Grupei F. Intră în scenă campioana europeană en titre, Portugalia, şi deţinătoarea titlului mondial, Franţa. Ronaldo & Co încep tentativa de apărare a titlului împotriva Ungariei, pe un stadion ce va fi ocupat la capacitate maximă.

321 afișări
Imaginea articolului Portugalia debutează la EURO 2020 împotriva Ungariei. Ronaldo şi-a propus să apere titlul din 2016

Portugalia debutează la EURO 2020 împotriva Ungariei. Ronaldo şi-a propus să apere titlul din 2016

Ungaria vs Portugalia (Grupa F, Budapesta) – ora 19.00

Ca întotdeauna, când vine vorba de Portugalia, Cristiano Ronaldo domină titlurile din presa internaţională. Vedeta lui Juventus este pe cale să devină primul jucător care evoluează la cinci ediţii ale turneului final EURO şi începe turneul cu şansa de a depăşi recordul de 9 goluri marcate la un turneu final european, pe care îl deţine la egalitate cu Michel Platini.

Starul portughez ar mai putea depăşi şi recordul de goluri marcate de un jucător pentru o reprezentativă naţională, deţinut de iranianul Ali Daei, cu 109 reuşite. Ronaldo are în acest moment 104 goluri marcate pentru Portugalia.

Ungaria s-ar putea dovedi totuşi un adversar îndărătnic. Maghiarii sunt neînvinşi în ultimele 11 meciuri, iar cu un al 12-lea ar egala cel mai bun parcurs al naţionalei, realizat în anii 50 de generaţia de aur a lui Ferenc Puskas, golgheterul tuturor timpurilor în naţionala maghiară, cu 84 de goluri.

Cu toate acestea, Ronaldo are în vizor un obiectiv mult mai important. Acesta a declarat pentru EURO2020.com: "Pentru mine, mai important este să câştig pentru a doua oară titlul european. Asta ar fi cu adevărat important. Echipa a muncit foarte bine, suntem pregătiţi şi acum vrem să începem cu dreptul, câştigând primul joc, care este fundamental în această competiţie. La cinci ani după 2016, echipa este diferită, mai tânără, cu un potenţial enorm. Dar numai evoluţia din competiţie ne va arăta dacă este mai bună sau mai slabă."

Statistica arată că Ungaria nu a învins niciodată Portugalia în cele 13 meciuri în care s-au înfruntat cele două reprezentative, maghiarii reuşind doar de 4 ori să smulgă un egal, Portugalia fiind singura echipă naţională cu care a jucat mai mult de 10 meciuri fără să câştige vreunul.

Partida se va desfăşura la Budapesta, pe Puskas Ferenc Arena, şi va fi primul meci de le EURO 2020 care se va juca cu „casa închisă”, guvernul de la Budapesta permiţând accesul în stadion la capacitatea maximă de 67.215 locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici