Portugalia e în optimile de finală ale Campionatului Mondial, după 2-0 cu Uruguay

  • Portugalia a învins luni seara Uruguay, cu 2-0 (0-0) în ultimul meci al Grupei H, din etapa a doua a fazei grupelor, la Cupa Mondială, obţinând calificarea în optimile de finală ale competiţiei.
  • Bruno Fernandes a marcat ambele goluri ale partidei, devenind al 13-lea jucător din Qatar cu 2 reuşite.
366 afișări
Imaginea articolului Portugalia e în optimile de finală ale Campionatului Mondial, după 2-0 cu Uruguay

Portugalia a avut o posesie de aproape 70 la sută în faţa Uruguayului în prima repriză a meciului dar sud-americanii au fost cei care au fost cei mai aproape de a marca în întâlnirea care a rămas fără gol la pauză.

Rodrigo Bentancur a pătruns prin apărarea portugheză, dar a şutat în portarul Diogo Costa, în minutul 32.

Cristiano Ronaldo, Joao Felix sau Bruno Fernandes nu au reuşit să-şi procure nicio ocazie clară de a marca, cu toate că au dus în permanenţă mingea în zona careului, bine apărată de fundaşii sudamericani.

Joao Felix a bifat prima ocazie importantă a portughezilor, în minutul 52, când a şutat din careu, puţin pe lângă poartă.

După 2 minute, Bruno Fernandes a trimis un şut centrare din flancul stâng, mingea trecând aproape de capul lui Ronaldo. Indus în eroare, portarul Sergio Rochet, care s-a recunoscut învins (1-0, min. 54).

Netitularizatul Luis Suarez a fost introdus în cele din urmă în teren, în locul lui Cavani, în minutul 72, însă Maximiliano Gomez a fost cel care a ratat egalarea, cu un şut în bară, în minutul 75.

Suarez a avut şi el şansa lui, dar a trimis în plasa laterală, de la câţiva metri, dintr-o poziţie incomodă.

Soarta meciului şi a calificării Portugaliei în optimile de finală ale Cupei Mondiale a fost clarificată de acelaşi Fernandes, care a transformat elegant o lovitură de pedeapsă, în minutul 90, când Ronaldo nu se mai afla pe teren, după un henţ în careu indicat de asistenţii VAR.

Fernandes a fost la un pas de hat-trick, în al 9-lea minut suplimentar de joc, şutul său din afara careului, din poziţie centrală, nimerind rădăcina bării uruguayene.

S-a încheiat 2-0, Portugalia devenind a treia echipă calificată în optimi, alături de Franţa şi Brazilia.

Uruguay rămâne cu un singur punct, pe ultimul loc, şi e obligată să învingă Ghana în ultimul meci din Grupa H, pentru a mai spera la calificare, de pe locul 2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici