Portugalia - Turcia, scor 2-0, în grupa A la Euro-2008

Vicecampioana europeană Portugalia a debutat cu o victorie la Campionatul European din Austria şi Elveţia, învingând, sâmbătă, cu scorul de 2-0 (0-0), reprezentativa Turciei, în al doilea meci al grupei A, disputat pe Stade de Geneve, din Geneva, în care golurile au fost marcate de Pepe si Meireles.

59 afișări
Imaginea articolului Portugalia - Turcia, scor 2-0, în grupa A la Euro-2008

Portugalia - Turcia, scor 2-0, în grupa A la Euro-2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentativa Portugaliei a dominat clar ostilităţile încă din debutul meciului, turcii preferând să rămână în expectativă. Astfel, după 45 de minute, raportul şuturilor la poartă era de 7-3 în favoarea lusitanilor, care au avut şi două ocazii mari de a deschide scorul.

În minutul 16, Pepe a marcat cu capul, după un corner de pe stânga, însă reuşita sa a fost anulată, corect, pentru o poziţie de ofsaid. Cristiano Ronaldo a trecut şi el pe lângă gol în minutul 38, când portrarul turc Volkan a deviat cu vârful degetelor în bară un şut din lovitură liberă al jucătorului de la Manchester United.

Portugalia şi-a mai trecut în cont o bară, în minutul 55. Simao Sabrosa a profitat de o greşeală comisă la 16 metri de Gokhan Zan, care l-a faultat dur pe portughez, mingea a ricoşat la Nuno Gomes, care, scăpat singur cu Volkan, a trimis balonul în butul din dreapta portarului.

Vicecampioana europeană a deschis scorul în minutul 61, prin Pepe, care a marcat de la 13 metri, după un "un-doi" cu Nuno Gomes.

Scorul final al întâlnirii a fost stabilit de Raul Meireles, în minutul 90+3. Cristiano Ronaldo a luat o acţiune pe cont propriu pe partea stângă, i-a pasat în careu lui Joao Moutinho, acesta a pivotat lângă un fundaş, a prelungit până la Meireles, care a înscris pentru 2-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici