Portughezul Cristiano Ronaldo a doborât recordul de selecţii internaţionale masculine

Cristiano Ronaldo a devenit jucătorul cu cele mai multe selecţii din fotbalul masculin internaţional, după ce a jucat pentru a 197-a oară pentru Portugalia, joi, împotriva Liechtensteinului, în meciul de calificare la Euro 2024.

451 afișări
Imaginea articolului Portughezul Cristiano Ronaldo a doborât recordul de selecţii internaţionale masculine

Ronaldo, în vârstă de 38 de ani, a ratat şansa de a doborî recordul la Cupa Mondială din Qatar, Portugalia fiind eliminată în sferturile de finală cu 1-0 în faţa Marocului.

Atacantul lui Al Nassr era la egalitate cu Bader Al-Mutawa, cu 196 de apariţii, înainte de a fi numit în prima echipă a noului selecţioner al Portugaliei, Roberto Martinez.

Au existat îndoieli cu privire la viitorul lui Ronaldo pe scena internaţională după ce a fost omis din echipa de start pentru meciurile eliminatorii ale Portugaliei din Qatar. Înlocuitorul său, atacantul Goncalo Ramos, de la Benfica, a marcat un hat trick în victoria cu 6-1 în faţa Elveţiei în 16-imile de finală. Ronaldo a apărut ca rezervă în ambele meciuri eliminatorii ale echipei sale.

Ronaldo deţine recordul mondial masculin pentru cele mai multe goluri internaţionale, cu 118 reuşite. El a doborât recordul de 109 goluri al atacantului iranian Ali Daei, retras din activitate, în 2021, şi a marcat 9 goluri de atunci, inclusiv unul la Cupa Mondială de anul trecut, care l-a făcut primul jucător care a marcat la cinci Cupe Mondiale diferite.

Fostul atacant al lui Manchester United a debutat pentru echipa de seniori a Portugaliei împotriva Kazahstanului în august 2003, la patru zile după debutul său la clubul de pe Old Trafford. El a marcat primul său gol internaţional în timpul unui meci din faza grupelor Euro 2004, împotriva Greciei, 10 luni mai târziu.

Cel mai devreme, Ronaldo ar putea ajunge la cea de-a 200-a apariţie în luna iunie, însă pentru a reuşi acest lucru atunci, trebuie să joace şi în cel de-al doilea meci al Portugaliei din preliminariile Euro 2024, împotriva Luxemburgului, duminica aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici