Porumboiu: Fotbalul din Liga I se joacă mai mult în culise

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, sâmbătă, după victoria cu Pandurii Târgu Jiu, scor 1-0, că fotbalul din Liga I se joacă mai mult în culise, pe aranjamente şi "acest campionat trebuie uitat cât mai repede".

120 afișări
Imaginea articolului Porumboiu: Fotbalul din Liga I se joacă mai mult în culise

Porumboiu: Fotbalul din Liga I se joacă mai mult în culise (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Nu am de ce să fiu fericit, eram mai de mult timp împăcat cu gândul că e un campionat care nu a fost virusat ci, după părerea mea a fost viciat de arbitrii şi de comisii. Noi astăzi nu trebuia să jucăm aici, dar am venit şi am făcut-o pentru că aşa e corect să se dispute jocul. Cazul e similar cu cel al Oţelului pentru că Pandurii nici atunci şi nici acum nu au plătit la timp dar au jucat. Noi nu suntem atât de piloşi şi nu avem pilele pe care le au ei. Pentru că au plătit cu întârziere dar e treaba lor. Noi trebuia să venim să jucăm. Fotbalul din Liga I se joacă mai mult în culise, mai mult pe aranjamente şi se vede că este un campionat pe care ar trebui să-l uităm cât mai repede iar cei care au făcut măgăriile pe care le-au făcut ar trebui să îşi revină sau să se apuce de alte meserii", a declarat Porumboiu.

Adrian Porumboiu crede că FC Timişoara nu va juca în Liga Campionilor: "Cu ce ajută pe Timişoara victoria cu Dinamo? Nu vor merge în Liga Campionilor pentru că dacă sunt regulamente şi legi trebuie să se aplice pentru toată lumea. Să plătească toţi la stat ce au de plătit şi apoi să joace unde vor ei".

El a precizat că echipa sa nu este respectată şi că în acest sezon s-au întâmplat multe minuni: "Sunt învingător acum, dar m-a învins fotbalul şi asta înseamnă că nu mai sunt învingător. Voi vedea ce voi face. Deocamdată vreau să ajung acasă la Vaslui că e drum lung şi apoi văd dacă mai continui. Avem o echipă frumoasă la Vaslui dar, din păcate, degeaba e frumoasă dacă nu e şi respectată. S-au întâmplat atâtea minuni în acest sezon. Cum a început returul, cu in 0-3 Pandurii - Oţelul. E cel mai ordinar bluf care s-a petrecut acum în legătură cu TAS. Să nu creadă opinia publică că TAS care a judecat Pandurii cu Oţelul a judecat pe fond. Nu, a dat pe o procedură foarte simplă de inadmisibilitate. Deci ceea ce a făcut Pandurii acolo a făcut de ochii lumii. Şi ca acel blat să fie omologat îi trebuia parfum de Lausanne. A primit parfum de Lausanne şi cu asta basta. Lumea trebuie să ştie că nu s-a judecat pe fond. Dacă se judeca pe fond 100% meciul trebuia să se rejoace. Nu s-a jucat dar lumea trebuie să ştie adevărul. La Lausanne sigur li se dădea dreptate şi jucau cum a fost cazul între Poli Iaşi şi Constanţa".

Adrian Porumboiu a comentat şi retragerea lui Cristian Chivu din echipa naţională: "Este un moment destul de greu pentru fotbalul românesc pentru că s-a retras un jucător emblematic, Cristi Chivu. Care pe lângă calităţile deosebite de fotbalist pe care le avea, avea şi un supliment de caracter mai rar şi era de o moralitate ireproşabilă. Dar viaţa merge înainte, sunt puşti care abia aşteaptă să îi ia locul. Nimeni nu e de neînlocuit la naţională. Eu am mai spus că singurul jucător pentru care mi s-au umezit ochii la retragere a fost Gică Hagi. Acum nu am chiar acelaşi sentiment dar asta nu înseamnă că nu-l respect şi nu îi port un respect deosebit lui Cristi Chivu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici