Porumboiu: Nu se poate spune că titlul a fost decis de arbitri

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, miercuri, că "nu se poate spune că titlul din acest an a fost decis de arbitri, dar s-a umblat greu în abataje, în subteran", lăsând să se înţeleagă că multe partide nu s-au disputat corect.

17 afișări
Imaginea articolului Porumboiu: Nu se poate spune că titlul a fost decis de arbitri

Porumboiu: Nu se poate spune că titlul a fost decis de arbitri (Imagine: Mediafax Foto)

"În acest campionat erorile de arbitraj au fost majore. Din păcate, foarte puţini au înţeles că aceste erori trebuie să dispară. Şi tot din păcate, pe arbitri nu i-am văzut, atunci când au greşit, că încearcă să elimine erorile umane. Şi atunci, dacă nu vrei să elimini erorile umane, atunci nu mai sunt erori umane, sunt altceva. Şi trebuie să spunem că arbitrii au avut o contribuţie destul de mare. Mi-e greu să cred că arbitrii pot greşi numai într-o singură direcţie. Din păcate în tur a fost o anumită direcţie, a suflat un vânt puternic dintr-o anumită parte a ţării (n.r. - CFR Cluj), iar în retur acest vânt s-a schimbat şi a luat aspect de vijelie (n.r. - Steaua). Ăsta e adevărul gol-goluţ. Cine nu vrea să-l vadă... Nu se poate spune însă că titlul a fost decis de arbitri. Arbitrajele au avut o contribuţie mică, în rest, s-a umblat greu în abataje, la subteran. Nu numai arbitrajele, dacă am pune numai arbitrii la socoteală n-ar fi corect", a spus Porumboiu la ieşirea din sediul LPF.

Oficialul clubului moldovean a afirmat că şi-a păstrat părerea în ceea ce priveşte meciul FC Vaslui - Steaua, scor 0-1, aceea că unii dintre jucătorii vasluieni nu şi-au apărat corect şansele. "La meciul cu Steaua nu mi-am schimbat părerea. Ce am spus atunci e valabil şi azi. Dimpotrivă, mi s-a accentuat părerea, dar nu am ce face. Vestiarul s-a destabilizat după acel meci şi au urmat momente penibile de joc. Unii jucători erau încontinuu sunaţi de fostul antrenor (n.r. - Dorinel Munteanu). El văd că face acum unele declaraţii care ţin de capacitatea mentală a fiecăruia. Ceea ce transmite el acuma... chiar că nu îţi inspiră decât milă astfel de indivizi. El (n.r. - Dorinel Munteanu) zice că e normal să ai charter la echipă. E normal, dar normal e să te întorci şi tu cu echipa. Să spună ce a căutat la Reşiţa, cu cine s-a întâlnit acolo, ce s-a întâmplat mai departe. Sunt lucruri mai mult decât bătătoare la ochi şi mie nu poate să-mi scoată nimeni din cap această convingere că n-au fost lucrurile corecte atunci. Eu ştiu ce s-a întâmplat la acel joc. Medicamentaţia care s-a dat la acel joc a fost pentru somnolenţă. Le-a dat să doarmă, pentru că se apropia ora somnului, aşa de tare jucau", a adăugat finanţatorul grupării vasluiene.

Adrian Porumboiu susţine că a devenit clientul Comisiei de Disciplină a FRF. "Dacă e miercuri, e Porumboiu la Comisia de Disciplină. Am devenit clientul Comisiei. Ce s-a discutat azi, a rămas în pronunţare Comisia, nu ştiu ce decizie va lua. Probabil că uşor-uşor se vor termina şi aceste lucruri. Dar nu sunt practicile cele mai normale faţă de cei care susţine financiar anumite echipe, să fim purtaţi pe drumuri ca anumiţi funcţionari. Am văzut că am mai multe dosare la Comisie, ar trebui să nici nu ia vacanţă acuma la câte dosare am eu", a explicat Porumboiu.

Fostul arbitru a precizat că şi-ar dori să conducă derbiul Dinamo - Steaua, programat, duminică, în cadrul etapei a XXXIII-a a Ligii I, afirmând în glumă că s-a autopropus directorului general al FRF, Ioan-Angelo Lupescu. "Aş vrea dacă s-ar putea să arbitrez duminică Dinamo - Steaua. Ar fi cea mai mare plăcere. I-am spus lui Ionuţ Lupescu: «Dacă n-ai pe cine, mi-ar face o plăcere extraordinară să arbitrez. O să văd ce fac şi cu burtica». Şi înainte de '89 erau unii colegi care fugeau de astfel de meciuri, mâncau cretă să facă temperatură. Pe mine însă, când nu mă delegau la aceste jocuri mă simţeam frustrat. Jocurile dintre Dinamo şi Steaua de dinainte şi cele de acum au aceeaşi încărcătură. Multe lucruri nu s-au schimbat. Cred că şi înălţimea conducătorilor era aceeaşi. Cel care reprezenta Steaua înainte avea aceeaşi înălţime cu omul de astăzi, la cel de la Dinamo tot cam aceeaşi înălţime. Doar portofelele s-au schimbat", a menţionat Adrian Porumboiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici